Labdarúgás

2 órája

Máté Csaba: Nem mehetünk ész nélkül a falnak, de... – videóval!

Győzelmi kényszerben van a Loki. A debreceniektől Máté Csaba vezetőedző és a csapat játékosa, Szuhodovszki Soma fogalmazta meg, mit vár a szombati DVSC-Paks meccstől.

Tóth Huba Elemér

Máté Csaba reméli, hogy most tudták rendezni a sorokat, és a szombati DVSC-Paks meccsen az ő akaratuk érvényesül majd

Forrás: Molnár Péter

A válogatott szünet után folytatódik az NB I., a 10. fordulóban szombaton 15 órától DVSC-Paks meccset rendeznek. A Loki 2-1-5-ös mérleggel a 10. pozícióban áll, míg a Tolna vármegyeiek 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel jelenleg a 3. helyet foglalják el. A Debreceni VSC labdarúgói számára minden bizonnyal jól jött a rövid pauza, hiszen a gárda Máté Csaba vezetésével a bajnokságban eddig még nem szerzett pontot. A csapatnál most volt idő rendezni a sorokat, a Békéscsaba elleni edzőmeccsen pedig több taktikai elemet is gyakorolhattak.

Szuhodovszki Soma szeretné, ha visszatérnének a győztes útra
Szuhodovszki Soma szeretné, ha visszatérnének a győztes útra
Forrás: Molnár Péter

Szuhodovszki Soma a lilák elleni mérkőzésen két gólt is szerzett, amely valószínűleg jót tett az önbizalmának. A játékos a Haonnak is kiemelte,nagyon szeretné, hogy a bajnokságban is eredményes legyen. – Tény, hogy az elmúlt meccsek után nem volt a legjobb a hangulat. Azonban nincs más út, csak előre. Keményen kell dolgozni és javítani a következő fordulókban. Nyilván jólesett a lelkemnek, hogy a Békéscsaba ellen kétszer is betaláltam, ebből is kell meríteni. 

Következő ellenfelünknek, a Paksnak sajátos stílussal állnak hozzá a támadásépítéshez, rengeteg beíveléssel operálnak. Bár közhelynek hangzik, de az NB I.-ben tényleg bárki bárkit meg tud verni, és akár az is dönthet, ki akar jobban

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy a Lokinál mindenki nagyon motivált, és azért dolgoznak, hogy amely lövések az előző meccseken a kapufán csattantak, azok ezúttal már gólt érjenek.

CM20241016_DVSC Schaeffler-FTC-Rail Cargo kézilabda szurkolók_HAON (13)
Bárány Donát és Szuhodovszki Soma is helyet foglalt a lelátón a DVSC-FTC kézimeccsen
Fotó: Czinege Melinda

Szuhodovszki Somát mivel többek között Bárány Donát társaságában a szerdai DVSC-FTC kézilabda-rangadón is kiszúrtuk a lelátón, arról is kérdeztük, hogy tetszett neki a mérkőzés. – Nagyon jól döntöttünk, hogy a szabadidőnkben kilátogattunk a kézimeccsre. Fantasztikus volt a hangulat, nagyon hamar eltelt az a 2x30 perc. Remek küzdéssel, jó eredményt ért el a Loki a Fradi ellen. A Paks ellen hozzájuk hasonlóan mi is küzdünk majd, és mindent meg fogunk tenni a sikerért – mondta.

Máté Csaba szerint hatékonyabbnak kell lenniük a DVSC-Paks meccsen

A DVSC vezetőedzője, Máté Csaba a csapat csütörtöki edzését megelőzően úgy fogalmazott, hogy az elmúlt napokban elemezték, miket hibáztak az előző három mérkőzésen, és igyekeznek javítani. Akik a válogatottakban szerepeltek, azok csak később csatlakoztak, viszont az előző meccs óta senki sem dőlt ki a sorból, és minden adott volt, hogy a Paks ellen jól felkészüljenek. – Nagyon fontos, hogy átérezzük: minden pillanata fontos egy mérkőzésnek. Apró nüanszok döntenek, az előző meccseken ellenfeleink mindig egy góllal bizonyultak jobbnak. 

Minden találkozón volt lehetőség arra is, hogy fordítsunk. A helyzetkihasználáson javítani kell és szem előtt kell tartani, hogy a védekezésben a kihagyások ne legyenek meg, mert azokért a hibákért rendesen megfizettünk

– fogalmazott a mester.

Máté Csaba reméli, hogy most tudták rendezni a sorokat, és a szombati DVSC-Paks meccsen az ő akaratuk érvényesül majd
Máté Csaba reméli, hogy most tudták rendezni a sorokat, és a szombati DVSC-Paks meccsen az ő akaratuk érvényesül majd
Forrás: Molnár Péter

Máté Csaba arról is szót ejtett, hogy a Paksot a Loki másodedzője, Éger László által is jól ismerik. – A mag nagyon régóta együtt játszik, kis módosítással egy kiváló edzővel évek óta ugyanazt a játékot játsszák. Sok labdát próbálnak bejuttatni a tizenhatoson belülre. Szeretnénk, hogy minél kevesebb beadás jöjjön, azokat hatástalanítanunk kell. Reméljük, az ellentámadásoknál mi is tudunk nekik fájdalmat okozni. Mindenki tudja, hogy képesek bárkit megverni, egy nagyon érdekes meccsre számítok. 

Viszont mi győzelmi kényszerben vagyunk, érezzünk ennek a nyomását. Kezdeményező futballal próbálunk előrukkolni. Nem mehetünk ész nélkül a falnak, de mindenképp szeretnénk, hogy a mi elképzeléseink valósuljanak meg.

 Többet birtokolnánk a labdát, mint a Puskás Akadémia ellen. Sokféleképpen lehet meccset nyerni, biztosan lesz helyzetünk, a hatékonyság lesz a sorsdöntő elöl-hátul egyaránt – mondta Máté Csaba.

A labdarúgó NB I. állása:

  1. Ferencvárosi TC 7 6 – 1 13–5 +8 18
  2. Puskás Akadémia 8 6 – 2 13–8 +5 18
  3. Paksi FC 8 5 1 2 15–12 +3 16
  4. MTK Budapest 8 5 – 3 13–9 +4 15
  5. Diósgyőri VTK 9 4 3 2 9–8 +1 15
  6. Újpest FC 9 4 2 3 14–7 +7 14
  7. Nyíregyháza Spartacus 9 3 1 5 13–18 –5 10
  8. Fehérvár FC 9 2 3 4 11–17 –6 9
  9. ETO FC Győr 8 2 2 4 8–11 –3 8
  10. Debreceni VSC 8 2 1 5 11–13 –2 7
  11. Zalaegerszegi TE 8 2 1 5 9–13 –4 7
  12. Kecskeméti TE 9 1 2 6 6–14 –8 5

A DVSC-Paks NB I.-es meccs tehát szombaton 15 órától kezdődik. Akik nem tudnak a Nagyerdei Stadionban jelen lenni, az M4 Sport élő közvetítésén keresztül követhetik a történéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában