Kézilabda

8 órája

Rangadó rangadó hátán: vajon most jön el a Loki ideje a Fradi ellen?

Az egyre jobb formában lévő Debrecen szerdán fogadja a bajnoki címvédőt. A DVSC Schaeffler vezetőedzője, Szilágyi Zoltán és a Győr ellen minden helyzetét gólra váltó Petrus Mirtill fogalmazta meg, mit várhatunk a hazaiaktól.

Tóth Huba Elemér

A Győr elleni mérkőzést követően ismét egy kőkemény csatára számíthat a DVSC Schaeffler, amely szerdán 18 órától a bajnoki címvédő Ferencvárost látja vendégül a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban

DVSC Schaeffler, Petrus
A DVSC Schaeffler szélsője, Petrus Mirtill szerdán az FTC ellen is szórná a gólokat
Forrás: Napló-archív

A Lokihoz hasonlóan a Fradi játékoskerete is átalakult a nyáron. Előnyükre válhat, hogy megtartották az összes kulcsjátékosukat, melléjük pedig még négy klasszist igazoltak – Darja Dmitrijeva (irányító, Krim Ljubljana), Laura Glauser (kapus, CSM Bucuresti), Orlane Kanor (balátlövő, Rapid Bucuresti), Valerija Maszlova (jobbátlövő, Brest). A bajnokságban az ETO-hoz hasonlóan az FTC is hibátlan. A fővárosi zöld-fehérek eddig a Bajnokok Ligájában is szépen meneteltek, de múlt héten a Vámos Petrával felálló Metz otthonában 24–19-es vereséget szenvedett – a Loki korábbi játékosa öt gólt szerzett. 

Meglepetésnek számítana, ha a DVSC-FTC meccs hazai győzelemmel zárulna, de...

A DVSC vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a Győr elleni egygólos vereség mellett amiatt még inkább csalódott volt, hogy Szabó Nina súlyos sérülést szenvedett. Mint kiderült, a játékos bal térdében elszakadt a keresztszalag, így műtét és hosszú rehabilitáció vár rá, ami azt jelenti, hogy ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára. A klub mérlegelte az irányító pótlására szóba jöhető lehetőségeket, és arra jutott, hogy visszahívja a Vácnak nyáron kölcsönadott Csernyánszki Liliánát, aki Debrecenben már az FTC ellen is szórhatja a gólokat. – Bár a BL-címvédő Győr otthonában egy jó meccset játszottunk, mégsem volt pozitív élmény. Közel voltunk, megvolt a lehetőségünk, talán egy kis szerencse kellett volna ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Szabó Nina kiesése nagy veszteség számunkra, de biztos vagyok, hogy Csernyánszki Liliána is remekül teljesít majd. 

Hiba lenne most búslakodni, mert a Fradi ellen is egy rangadót vívunk. Biztató, hogy már fel tudjuk venni a versenyt ezekkel az együttesekkel, azonban még továbbra sem mi vagyunk a párharc esélyesei.

Az biztos, hogy kemény meccs lesz, bízunk benne, hogy hazai pályán szurkolóink támogatásával sikerül majd meglepetést okozni – fogalmazott a Haonnak a Loki trénere. 

CM20241005_DVSC Schaeffler-Szombathelyi KKA_kézilabda_sport_HAON (32)
Szilágyi Zoltán reméli, hogy a szerencse ezúttal velük lesz
Forrás: Napló-archív

Szilágyi Zoltán még azt is hozzátette, nagyon fontos, hogy a csapatok pillanatnyilag milyen formában lesznek, mert ez is dönthet. 

– Szerdai ellenfelünk nem játszott jól múlt hétvégén Metzben, viszont nálunk a Győr ellen több játékosunk is a maximumot nyújtotta. Remélem, egy-két debreceni játékos majd még magasabb szinten teljesít, mert akkor egyértelműen szoros lehet a végjáték, ahol már bármi megtörténhet – nyilatkozta Szilágyi Zoltán. 

A női kézilabda NB I. állása:

  • 1. Győri ETO KC 5 5 0 0 177–119 10
  • 2. FTC 5 5 0 0 164–120 10
  • 3. Esztergom 4 4 0 0 124–104 8
  • 4. Szombathelyi KKA 5 3 1 1 153–146 7
  • 5. DVSC Schaeffler 5 3 0 2 165–137 6
  • 6. Budaörs 5 2 1 2 127–148 5
  • 7. Alba Fehérvár KC 5 2 0 3 132–129 4
  • 8. Vác 4 2 0 2 107–108 4
  • 9. Vasas SC 5 1 1 3 136–155 3
  • 10. Békéscsabai Előre NKSE 5 1 1 3 138–159 3
  • 11. MTK Budapest 5 1 0 4 139–148 2
  • 12. Mosonmagyaróvári KC 5 1 0 4 134–153 2
  • 13. DKKA 5 1 0 4 135–170 2
  • 14. Kisvárda 5 1 0 4 112–147 2

DVSC Schaeffler: Petrus Mirtill úgy érzi, kezdenek összeállni 

A DVSC-vel az elmúlt hetekben szerződést hosszabbító Petrus Mirtill a Győri ETO ellen százszázalékos lövéshatékonysággal játszott, így a hét csapatába is bekerült. – Nagyon küzdős-hajtós meccs volt, sajnálom, hogy a végén nem mi jöttünk ki belőle jól – gondolt vissza az egy héttel ezelőtti eseményekre Petrus Mirtill. – Megvolt Győrben a lehetőségünk, nem éltünk vele, de ebből kell építkezni. 

Ismét bizonyítottuk, hogy csapatként is tudunk játszani. Sok új játékosunk van, akiknek még idő kellett, de egyre inkább azt érzem, hogy kezdünk összeállni.

Az új igazolások gondolataira én is egyre inkább ráérzek – hangoztatta a Debrecenben nevelkedett szélső. 

Szükségük van a Loki-szurkolókra 

Petrus Mirtill azt is megosztotta a Haonnal, hogy borzalmas volt átélni azokat a pillanatokat, mikor Szabó Nina megsérült. Állítása szerint a csapat egy darabig meg is rogyott, de büszke rá, hogy összeszedték magukat. – Próbáltunk érte küzdeni, mindent kicsikartunk magunkból. Azóta kiderült, hogy a legrosszabb történt vele... Nagyon sajnáljuk, reméljük, minél hamarabb visszatérhet közénk – emelte ki. 

Petrus Mirtill azzal zárta, hogy már a Győr elleni meccs a múlté, történt ami történt. Úgy érzi, most még a szokásosnál is nagyobb lelkesedéssel edzettek.

– A héten mindent beleadtunk, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni ellenük. Legutóbb edzőmeccsen találkoztunk velük, de abból nem szabad kiindulni, mivel mindkét oldalon voltak hiányzók. Szeretnénk velük ezúttal is szoros meccset játszani, a győzelemről álmodozunk. Nagyon nagy szükségünk van a szurkolókra, akik plusz lendületet adhatnak. Bízunk bennük, ígérjük, mi is meg fogunk mindent tenni – mondta Petrus Mirtill. 

A DVSC Schaeffler–Ferencváros mérkőzés tehát szerdán 18 órától kezdődik. Mint azt a dvsckezilabda.hu írja, Amennyiben marad még belépő, úgy a meccs napján 17 órakor nyit ki a Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára. A Hódos Büfé 16 órától várja vendégeit. Fontos tudnivaló, hogy a lelátóra italt pohárban sem lehet bevinni. A hazai szektorokban tilos a vendégcsapatot szimbolizáló, illetve annak címerével ellátott ruházatban helyet foglalni!Aki nem tud jegyet váltani a találkozóra, azok az M4 Sport közvetítését is figyelemmel követhetik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában