Helyi sport

2 órája

Kerekes Gréta bejelentette a visszavonulását

A sportoló közösségi oldalán egy terjedelmes levélben részletezi a visszavonulásának okait. Kerekes Gréta köszönetét fejezte mindazoknak, akik sportolói pályája során támogatták és mellette álltak.

Haon.hu

A DSI Debrecen olimpikon klasszisa, többszörös magyar bajnok gátasa, Kerekes Gréta bejelentette visszavonulását – számolt be róla honlapján a Debreceni Sportiskola. Mint írják, Kerekes Gréta visszavonulását a Facebook-oldalán jelentette be. Bejegyzésében beszélt a döntése hátterében álló okokról, a sport szeretetéről, valamint köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták és mellette álltak sportolói pályája során.

Kerekes Gréta, a DSI Debrecen olimpikon atlétája
Kerekes Gréta, a DSI Debrecen olimpikon atlétája
Forrás:  MW-archív

Kerekes Gréta levelét a klubja változtatás nélkül közölte, a sportoló búcsúzó sorait alább olvashatják.

Kedves Barátaim!

Ezúton szeretném megosztani veletek, hogy az élsportolói pályafutásomat befejezem. Ez nem egy hirtelen jött döntés, tudatosan évek óta készültem a lezárásra. Az elmúlt két évben főnix madárként újjászületve teljesítettem minden kitűzött álmomat, viszont úgy gondolom, eljött az idő, hogy elbúcsúzzak és új kihívások elé nézzek.

Az atlétika megannyi élményt adott és formált azzá, aki ma vagyok. Megtanított az önfegyelemre, az alázatra, küzdésre és hát nyilván arra, hogy a legmélyebb gödrökből is van kiút. Az én karrierem egy igazi hullámvasút volt, de minden jó, ha vége jó. Úgy gondolom, hogy a kitűzött céljaimat elérve emelt fővel tudok távozni a pályáról.

Ezúton szeretném kifejezni hálámat Tomhauser Istvánnak, aki segített valóra váltani az álmomat, és olimpikont faragott belőlem. Külön köszönet illeti nevelőedzőmet, Donka Lászlót, aki elindította a pályafutásomat. Hálás vagyok a DSI Debrecennek, amely egész karrierem során mellettem állt, és mindent megtett, hogy a legjobb formámat hozhassam. Végezetül szeretném megköszönni az A-Plast Ikarus Kertvárosi Atlétika-nak, hogy saját versenyzőjeként bánt velem, és a legjobb edzéslehetőségeket biztosította számomra.

Továbbá szeretném megköszönni páromnak, szüleimnek, és az egész családomnak, hogy segítettek, jóban rosszban sikerekben kudarcokban. Nélkülük ez nem sikerült volna!

A debreceni kiválóságot egyébként nemrégiben a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagjává választották, a részletekről alább olvashat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában