Labdarúgás

2 órája

Hoppá! Kiderült, miért vandálkodtak az egykori Loki-játékosok a harkivi éjszakában

A Budapest Honvéd jelenlegi vezetőedzője többek között a Debrecenben töltött éveiről is beszélt. Laczkó Zsolt elárulta, miért igazolt Debrecenbe, milyen volt számára futballozni a BL-ben és az EL-ben, továbbá miért lehet hálás Szima Gábornak.

Haon.hu

Tartalmas interjút adott az M4 Sportnak Laczkó Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi másodedzője, a Budapest Honvéd jelenlegi vezetőedzője. Mint ismert, az egykori kiváló futballista a korábban a Debreceni VSC együttesét is erősítette, többek között erről az időszakról is mesélt.

Laczkó Zsolt, DVSC
Laczkó Zsolt Dirk Kuyt ellen a Bajnokok Ligájában
Forrás: NS-archív

Hogyan igazolt Laczkó Zsolt Debrecenbe? 

Laczkó Zsolt kifejtette, hogy gyakorlatilag már egy aláírt szerződése volt egy másik görög csapattal, ám végül anyagi gondok miatt a klub nem tudta szerződtetni. Az egykori játékos egy angliai kitérő után – a Leicesternek adta kölcsön az Olympiakosz – Debrecenbe igazolt. Az interjúban visszaemlékezett, hogy nagyon magas szinten volt akkor a DVSC az NB I.-ben, nem is volt számára kérdés, hogyha visszatér Magyarországra, akkor a Lokit választja. – Nagyon jó edző volt Herczeg András személyében, egy karizmatikus elnök, Szima Gábor vezette a klubot és nagyon sok jó játékos volt a keretben. 

Nem volt könnyű az első félév, nehéz volt játéklehetőséget kapni a konkurencia miatt, de újragondoltam mit kell máshogy csinálnom és rendkívül sokat fejlődtem, így ezután egyre többször a kezdőben szerepelhettem. A Bajnokok Ligája és az Európa-liga felejthetetlen volt, mindent beleadtunk. Csodálatos stadionokban, erős ellenfelek ellen játszhattunk.

Bár akkor a Puskás Stadionban játszottuk a meccseinket, de az Oláh Gábor utcai pálya atmoszféráját is imádtam. Ott tényleg érezni lehetett a szurkolók támogatását, hisz nagyon közel voltak hozzánk – fejezte ki gondolatait.

Laczkó Zsolt pályafutása számokban:

Csapat, Mérkőzés, Gól, Gólpassz

  • Debrecen 54 4 4
  • Sampdoria 37 - -
  • Ferencváros 35 3 2
  • Békéscsaba 34 6 -
  • Vasas FC 27 - 5
  • Honvéd 22 - 1
  • Kecskeméti TE 15 - -
  • Padova 15 - -
  • Vicenza 13 - -
  • Paksi FC 12 - -
  • Leicester 9 - 1
  • APO Levadiakos 7 - -

Nagyon sajnálta a Loki játékosait, de azóta se tudja mi történt

Felidézték, hogy a BL-szereplést követően, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), a Loki két játékosát, a kapus Vukasin Polekszicset és a védő Mészáros Norbertet azzal vádolta meg, hogy meg nem engedett eszközökkel befolyásolták a Fiorentina elleni mérkőzések (idegenben 4–3-ra, hazai pályán pedig 5–2-re nyertek az olaszok) eredményét. – Nehéz időszak volt, stresszhelyzet alakult ki a klubnál, mindenki erről beszélt és azt kutatta, hogy mi lehet az ügy végén. 

Nem értettük, én a mai napig nem értem az egészet. Nem is tudok nagyon olyat mondani, ami választ ad. Sajnáltam a két játékost, mert rossz volt látni, amit átéltek a családjaik

 – gondolt vissza.

20240825_107_KAR
Laczkó Zsolt semmit se bánt meg a pályafutásában
Fotó: Nemzeti Sport-archív

Harkivban vandálodtak a DVSC futballistái 

Laczkó Zsolt kimondta, hogy a játékoskarrierjében minden okkal történt, és nem bánt meg semmit sem – még azt a bizonyos harkivi éjszakát sem. Történt, hogy a DVSC Európa-liga szereplésének utolsó meccse után Laczkó Zsolt – Kabát Péter és Szakály Péter társaságában – kellemetlen helyzetet teremtett. Ugyanis betörték a lengyel főkonzulátus őrbódéjának üvegét, kárt tettek a szállodai szobájukban is – ezzel kapcsolatban először szólalt meg az eset egyik főszereplője. – A mérkőzések után minden játékos máshogy kezeli a stresszt, máshogy kezeli a vereséget. Az utolsó pillanatban – a 88. percben egy potyagóllal, szerk. – kaptunk ki. 

Az agyunk túlterhelt állapotba került és nagyon nehezen éltük meg azt, hogy veszítettünk.

Erről az esetről az akkori szobatársamat, Kabát Petit kellene megkérdezni, hogy pontosan mi történt, mert a főszereplő volt. Tény, hogy nem így kelett volna kimenni az éjszaába, de ebből is tanultunk. Lehetett érzékelni, hogy minden játékos máshogy kezeli a stresszt – fogalmazott.

Utólag is köszöni Szima Gábornak

A DVSC-ből a Sampdoriába igazolt Laczló Zsolt, akinek élete álma volt, hogy Olaszországban szerepeljen. Mint mondta Roberto Baggio gyakorolt rá nagy hatást. – Szima Gábor nem akart elengedni, mert a Sampdoria nem akarta kifizetni azt a pénzt, amit kért. A reptérre úgy indultam el, hogy nem tudtam, lesz-e a szerződésből valami, de aztán kaptam egy üzenetet, hogy mehetek. 

Utólag is köszönöm Szima Gábornak a nyitottságot

– mondta, majd hozzátette, hogyha jól emlékszik körülbelül 900 ezer eurót fizetett az olasz klub érte, és az azt követő értékesítések után a Loki kapott még további járulékokat.

A teljes beszélgetés itt hallgató meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában