DVSC

2019.05.13. 12:35

Javítania kellene a helyzetkihasználáson a Lokinak

Az egy gól nem ért pontot most; jó iramú mérkőzésen kapott ki a DVSC a Ferencváros otthonában.

Fotó: Kovács Péter

– Egyenrangú ellenfelei voltunk a hazai csapatnak, sőt, nekünk voltak nagyobb helyzeteink, ha azokat berúgjuk, akkor nem ilyen eredmény született volna. Sajnos ez nem így sikerült, 2–1-re elveszítettük a találkozót. Ez egy ilyen mérkőzés volt, a meccs után már nem tudunk mit tenni – foglalta össze tömören az OTP Bank Liga 32. fordulójának rangadóján, a Groupama Arénában lejátszott Ferencváros–DVSC meccsen történteket Pávkovics Bence, a debreceniek fiatal belső védője. A szombat esti mérkőzésnek egyébként Loki 22 éves játékosa volt az egyik főszereplője, hiszen az első félidő végén közelről ő talált be Dibusz kapujába, és ezzel egyenlített a Loki.

A kezükben a sorsuk

– Volt egy szöglet bal oldalról, amit Bódi Ádám végzett el. Tudtam, hogy Ádi rendszerint a rövidre szokta adni a labdát. Mozdultam a rögzített helyzetből belőtt labdára, pontosan jókor indultam el, le tudtam rázni a védőmet, majd fejjel megcsúsztattam a labdát, ami a hálóban kötött ki. Nem mondanám, hogy előre begyakorolt forma volt, abban a pillanatban így hozta a játékhelyzet – idézte fel a DVSC egyenlítő góljának történetét a Loki ötös számú mezét viselő játékosa. Pávkovics egyébként mint jól fejelő csapattag, rendszerint a kapu előtt van a pontrúgásoknál. A Fradi ellen ez volt az első találata.

– A játékával nem lepett meg bennünket a hazai csapat, jól felkészültünk ellene, és győzelemre játszottunk mi is. Jó iramú, hajtós meccs volt, elfáradtunk a végére. Remek Ferencváros ellen vívtunk rangadót, s még akkor is nagyon jó csapat az FTC, ha ezúttal több olyan játékosa is a pályára lépett, akik eddig viszonylag kevesebb szerepet kaptak a bajnokságban. Próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a szituációból, ez a meccs azonban sajnos így sikerült, csalódottak vagyunk, de megyünk tovább. A dobogó harmadik fokáért folytatott harcban az Újpest a vetélytársunk, ők is kikaptak ma. Ha a Groupama Arénában meg tudtuk volna verni a Ferencvárost, akkor már most meglenne a harmadik hely. Örvendetes viszont, hogy még mindig a mi kezünkben van a sorsunk. A bronzérem így is meglehet, ha a hétvégén győzünk a Paks ellen. Beszéltük már most a meccs után is, hogy most sem voltunk elég koncentráltak azokban a szituációkban, amikor a legjobb döntéseket kellett volna hoznunk a gól érdekében. Sajnos ez jellemző ránk hétről hétre. Sokkal több gólt rúghatnánk, hogy ha ezeket a helyzeteket kihasználnánk. Ennek javításán fogunk dolgozni, van rá egy hetünk, úgyhogy a Paksot meg kell vernünk szombaton, és akkor meglesz a harmadik helyezésünk a bajnokság végén.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában