Hasznos tanács

2019.05.13. 14:41

Kerekes Gréta nem ajánlja a gátfutást

Kerekes Gréta szerint hobbisportolóként nem érdemes gátazni, mert sérülés lehet belőle.

Fotó: Molnár Péter

A debreceni gátfutó hölgy, Kerekes Gréta úgy véli, egyáltalán nem való „hobbistáknak” a sportága, és nem érdemes csak úgy önszorgalomból belevágni – írja a csupasport.hu.

Nem egészséges

A 26 éves Gréta nem ajánlja senkinek, hogy felnőtt fejjel gátazni kezdjen. „A gátfutás nagyon egyoldalú mozgás, semmi egészséges sincs benne, én is gyógytornára járok, és igyekszem ellenoldalú mozgást végezni. Ha egy úgymond civil ember ki akarja próbálni, akkor a nekifutáskor automatikusan lefékez. A barátom jár ki velem nyáron néha edzésre, kipróbálja, aztán azt mondja, itt húzza, ott fáj neki. Nehéz a gátfutást hobbiszinten űzni. Nekem a tizenvalahány év alatt persze már véremmé vált” – mondta Kerekes, pedig az atlétának a barátja sem áll távol a sporttól, hiszen Könczei Áron évekig játszott az élvonalbeli jégkorong-bajnokságban. Mint arról a Napló is beszámolt, Könczei egyetemi tanulmányai miatt nemrégiben felhagyott az élsporttal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában