Helyi sport

2019.05.09. 19:38

Mindig feltöltődik Debrecenben az ex-lokista

Böőr Zoltán amikor csak teheti, élőben is megnézi Herczeg András alakulatát játék közben.

Böőr Zoltán

Fotó: HBN

Sok szép sikernek volt a részese Böőr Zoltán a DVSC-s évei alatt: háromszor nyerte meg a bajnokságot, kétszer a Magyar Kupát, valamint a Szuperkupát is elhódították társaival öt alkalommal. Azóta is ezer szállal kötődik a korábbi lokista Debrecenhez, így amikor csak teheti, ellátogat a városba, és lehetőség szerint a piros-fehérek mérkőzéseit sem hagyja ki.

Múlt szombaton, a Kisvárda elleni bajnokin is feltűnt a Nagyerdei Stadionban az egykori válogatott középpályás. – A munkámból adódóan szerencsére sűrűbben tudok részt venni a DVSC összecsapásain, mint anno – ennek nagyon örülök. Annak meg pláne, hogy ezúttal egy jó nagy baráti társasággal, a közönség soraiban tekinthettem meg a találkozót. Jó volt a hangulat, igaz, az eredmény kevésbé tetszett, a Loki egész éves teljesítménye viszont megsüvegelendő.

„Már 12 éve, hogy elköltöztem Debrecenből, de még mindig nagyon szeretek visszajárni, ilyenkor mindig feltöltődöm.”

– Hiába élünk a családommal Dunakeszin, rengeteg dolog köt a cívisvároshoz, az embereken kívül a szép emlékek is – mondta el érdeklődésünkre az egykori közönségkedvenc, akit a drukkerek a mai napig szívesen köszöntenek a városban. Érdeklődtünk, előfordulhat-e, hogy Böőr Zoltán egyszer visszaköltözzön Debrecenbe. Felvetésünkre azt a választ kaptuk, sose lehet tudni, a 40 éves sportember nyitott mindenre, ráadásul mint kiemelte, fantasztikus fejlődésen megy keresztül a város, csak amul-bámul, amikor hazamegy.

Nem választana

A beszélgetés során szinte kötelező jelleggel a DVSC hétvégi, Ferencvárossal szemben megvívandó roppant fontos bajnoki összecsapása is szóba került. – Szoros derbire számítok, azt olvastam, a Fradinál olyan emberek is lehetőséghez juthatnak, akik korábban kevesebbszer léphettek pályára és lehet, hogy több új szerkezetet is kipróbálnak. Ez akár jó is lehet a Lokinak, mely például a Vidi elleni kupameccseken is bizonyította, érdemes komolyan venni!

Mint ismert, nagy csata zajlik a DVSC és az Újpest között a harmadik helyért. Böőr szívéhez mindkét csapat közel áll. De vajon kinek szurkol? – Mindkét együtteshez kötnek szép emlékek, nem választanék, igaz, inkább a Lokinak szurkolok, elvégre debreceni gyerek vagyok, és mindig is az maradok. Azért szorítok, hogy a hajdúságiak és az újpestiek is indulhassanak a nemzetközi kupában, mert akár még ez is összejöhet.

A debreceni ikonnak vegyes benyomásai vannak az NB I. 2018/19-es kiírását illetően. – Összességében pozitív volt ez az idény, színvonalas találkozókat is tartogatott. Az izgalmakat sem kellett nélkülöznünk, még most sem dőlt el, mely gárdák fognak kiesni, és hogy ki ér oda a dobogó harmadik fokára. Mégis, én inkább a 16 csapatos bajnokság felé hajlok, mert úgy hiszem, úgy talán még több lehetőséghez juthatnának a fiatalok – vélekedett.

Arra a kérdésre Böőr Zoltán sem tudja a választ, vajon miért kongnak az ürességtől a stadionok. – Ezt a nálam jóval okosabb emberek sem tudják megfejteni, azt hiszem, ezer okot fel lehetne sorolni, sok összetevője van, én most nem szeretnék okoskodni, csak bízom abban, hogy ezen a téren hamarosan változás fog bekövetkezni. Én személy szerint egyébként szívesen járok mérkőzésekre, nagyszerű stadionok vannak, amelyekben remek program egy meccsnézés. Az a fajta meccsre járó vagyok, aki ha egy találkozó nem túl magas színvonalú, akkor is jó érzéssel megyek haza, mert legalább a barátaimmal voltam, sok emberrel találkoztam , és jókat beszélgettem.

Elvett, de vissza is adta

Böőr Zoltán tavaly nyáron távozott az Újpest klubmenedzseri posztjáról – na de azóta mi a helyzet vele? – Egy sportszermárkákkal foglalkozó cég üzletkötője vagyok, amit nagyon élvezek. Az általunk forgalmazott két márka egyelőre a kézilabdában számít piacvezetőnek, de azon dolgozom, hogy a futballban is ismertebb legyen. Ily módon nem szakadtam el a sporttól, továbbra is a labdarúgás tölti ki az életem, csak épp máshogy. Nagy elánnal vetettem bele magam az újpesti munkába, minden tőlem telhetőt megtettem az ott töltött idő alatt, de elfáradtam, nehéz volt. Váltanom kellett, a jelenlegi munkám nyugodtabb, és ami ennél is fontosabb, sokkal több időm jut a családomra.

Böőr Zoltán pályafutását sajnos több alkalommal is sérülés nehezítette, végül 2015-ben, egy újabb térdszalag-szakadás után döntött úgy, szögre akasztja a stoplist. – A visszavonulásom óta is próbálom karbantartani magam, futni szoktam, meg konditerembe járok, illetve a kerékpározás az, amire egyre nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni. Már tavaly is megkerültük a Balatont, ez idén nyáron is tervben van. A foci nagy bánatomra abszolút kiesett az életemből, jelenleg is rakoncátlankodik a térdem, éppen műtét előtt állok. Ugyanakkor meg akarom oldani ezt a problémát, mert soha semmi nem kapcsolt ki annyira, mint a futball. Jó lenne újra átélni, illetve az egyre nagyobb figyelmet kapó öregfiúk válogatottban is aktivizálni szeretném magam – részletezte a középpályás, aki 21 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

És ha már a sérüléseknél tartottunk, felmerült, maradt-e hiányérzete a karrierjét illetően Böőr Zoltánnak. – Már túl vagyok ezen, ennyi év után már csak a szépre emlékszem, és előre tekintek. A szakemberek szerint nagyobb ívet is befuthattam volna, volt idő, mikor én is ebben reménykedtem. Ugyanakkor nem bánom, hogy így alakult, mivel éppen egyik sérülésem okán ismertem meg a feleségemet, két gyönyörű kislányunk édesanyját. Az élet valamit elvett, de a másik oldalon visszaadta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában