Legyőznék az Újvárost

2019.05.09. 08:02

Szépen akar búcsúzni a DVSC

A hatodik helyért vívott küzdelemben a saját kezében van a Debrecen sorsa.

Fotó: Napló-archívum

Utolsó hazai fellépésére készül ebben a szezonban a DVSC Schaeffler együttese. A piros-fehérek a kilencedik helyezett Dunaújváros gárdáját fogadják csütörtökön 18 órától a Hódos Imre Sportcsarnokban. Januárban egy végletekig kiélezett összecsapáson idegenben sikerült legyőzni a Duna-partiakat, most hazai pályán is erre készülnek Köstner Vilmos tanítványai.

Mélyről jöttek vissza

– Télen egy rendkívül izgalmas meccsen diadalmaskodtunk, a csapat rossz kezdés után, nagy akaratról téve tanúbizonyságot, mélyről felkapaszkodva fordította meg azt a találkozót – idézte fel a 12. fordulóban lejátszott összecsapást Vida Gergő, a Loki másodedzője. – A hatodik helyért vívott küzdelemben a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen ha nyerjük az utolsó két mérkőzésünket, legrosszabb esetben is abban a pozícióban végzünk. Ennek az első lépése, hogy hazai pályán győzzünk az Újváros ellen.

El kell viselni

Három hete a Fehérvár ellen nehezen viselték az esélyesség terhét a lányok, viszont utána a papíron erősebb Érd ellen remek játékot nyújtva teljesen megérdemelten győzött az együttes. Kérdés: most rányomja-e a tét a bélyegét a játékra?

– Aki eredményt akar elérni, annak ezekkel a dolgokkal együtt kell érnie, nem eshetünk abba a hibába, mint a fehérváriak ellen. Egy profi sportolónak a tétet el kell viselnie, azt gondolom, ez minimumelvárás. Az Újváros egységes, jó csapat, Szalai Babett személyében kiváló irányítója van, és a beálló játékuk is erős. Emellett természetesen a házi góllövőlistát vezető Szekerczés Lucára is ügyelnünk kell majd.

„Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, szeretnénk a két pontot itthon tartva méltón búcsúztatni a távozókat, és megköszönni a szurkolók egész éves biztatását”

– nyilatkozta a szakember.

A mérkőzés játékvezetői Bonifert Ferenc és Oláh Viktor lesznek.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában