óriási elismerés

2019.10.10. 12:27

Ez igen: a Hortobágyot is beválogatta Európa legszebb tájai közé a CNN!

A Kilenclyukú hidat és a darvakat is kiemelték, mint helyi kuriózum.

Fotó: Napló-archív

Figyelemre méltó válogatásban összegezte Európa leggyönyörűbb tájait a napokban a CNN hírportálja. A húsz helyet tartalmazó listában norvég szigeteket, görög hegyvidéket és folyóparti francia várost is találhatunk, ám a hajdú-bihariak számára ezeknél sokkal fontosabb, hogy a felsorolásban a Hortobágyi Nemzeti Park is helyet kapott, szúrta ki a We Love Budapest.

Mint azt a CNN cikke is kiemeli, a 800 négyzetkilométernyi alapterületű nemzeti park 1999 óta szerepel az UNESCO Világ Kulturális és Természeti Örökségeinek listáján. Mint ahogy a portál rövid ismertetője fogalmaz: a Hortobágy amellett, hogy híres Kilenclyukú hídjáról, bivalyok, darvak és nagy túzokok élőhelye is egyben. A vidék alacsony népsűrűsége és a fényszennyezés hiánya miatt kiváló csillagmegfigyelő hely; a területen működik a Hortobágyi Csillagoségbolt-park is.

A nemzeti parkról szóló részt egy nappali, vasúti síneket és vízpartot ábrázoló fotóval illusztrálták.

Fotó: CNN

 

A hajdú-bihari tájegység ezzel olyan illusztris társaságba került, melynek tagja még többek között a németországi Bajor-erdő Nemzeti Park, a svájci Adelboden vagy az Erdélyi-középhegység.

A teljes lista megtalálható a CNN weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!