most még segíthet!

2019.12.16. 16:56

Hat nap szünet jön a véradásban

Hat munkaszüneti nap áll előttünk az az év végén. A véradásnak ez nem jó hír, hiszen vannak olyan vérkészítmények, amelyek csak néhány napig tárolhatóak. A Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete véradásra kéri mindazokat, akik vért adhatnak.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Aki teheti, menjen el vért adni az ünnep előtt és az ünnep után – hívja fel a figyelmet közleményben a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Mint írják, az év vége minden évben a legkritikusabb időszak a véradásban, de a 2019 komoly kihívás. Hat munkaszüneti nappal jár az ünnep, és – mint ismert – van olyan vérelem, amely csak néhány napig tárolható. Ehhez a helyzethez járulnak hozzá, hogy sokan elutaznak, ráadásul év végén sajnos a balesetek, rosszullétek száma – és ezzel együtt a vérigény is – megnő.

Töltsük fel a készleteket!

„Az élet a legszebb ajándék, segíts a beteg embereken karácsonykor és az ünnep után. Adj vért!” – így invitál véradásra a megyei szervezet. Szeretettel várnak a kitelepült véradásokra új véradókat is.

Tizenhárom helyszínen várják a segítő szándékú embereket a megyében a Vöröskereszt véradószervezői. Ahol tehetik, apró meglepetésekkel kedveskednek: ajándékcsomagot sorsolnak ki a donorok között Kabán, Szerepen, Sárrétudvarin, Görbeházán és Hajdúnánáson. Az év utolsó véradását Hajdúszoboszlón tartják. Alkalmából ajándékkal lepik meg a donorokat, és a nap végén kisorsolják Póka György festőművész alkotását a véradók között.

Nosztalgia és meglepetés a Naplónál

Kolbász-sörös véradással indul az év Debrecenben. Január első csütörtöke 2-ra esik, így azok, akik szeretik a nosztalgia-véradást, jótettel indíthatják az évet. Újév alkalmából a Vöröskereszt debreceni munkatársai és önkéntesei meglepetéssel is boldog új évet kívánnak azoknak, akik az elsők közt adnak vért 2020-ban.

A helyszínek és időpontok teljes listája a Vöröskereszt honlapján olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!