Karrier

2019.11.30. 06:22

A jövő járműipari szakembereit várja a BMW

Járműipari Nyílt Napot szervez közösen a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW december 4-én a Kölcsey Központban azért, hogy a fiatalok szélesebb körben megismerhessék a járműipari képzés sajátosságait.

 

A szakképző intézmények minden évben nyílt napok alkalmával mutatkoznak be a pályaválasztó fiatalok és szüleik előtt. Évről évre részt vesznek a helyi cégek is, mutatva hogyan és hol hasznosulhat majd a megszerzett szakmai tudás. A BMW debreceni megjelenése új korszakot nyitott Debrecen gazdaságában és a debreceni szakképzésben, kiemelten a járműipari szakmák oktatásában.

– A Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW 2019 nyarán stratégiai megállapodást kötött, melynek része a rendszeres szakmai egyeztetés. Egy ilyen megbeszélés során fogalmazódott meg a különleges nyílt nap lehetősége, ahol a BMW és a DSZC két olyan intézménye mutatkozik be, akik közreműködnek a BMW járműipari szakképzésében. A két érintett BMW partnerintézmény: a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma és a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma. A tovább tanulók megismerkedhetnek azokkal a képzésekkel, amelyek a BMW számára kulcsfontosságúak. Sokan azt gondolják, hogy egy autógyártó nagyvállalat csupán autószerelőket vár. Egyrészt tudni kell, hogy az új képzési jegyzékben már nem autószerelővel találkozhatunk, hanem gépjármű mechatronikai technikus szakképesítéssel. De mindezek mellett a mechatronikai technikusi, az elektronikai technikusi és az informatikai szakképesítésekre lesz szükség a gyári munkához. Ezen a napon ezekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

Minőségi találkozóra készülnek

Szülőket, tanulókat és tanárokat egyaránt várnak, nagyon számítanak a tudatos érdeklődőkre, akiknek a minőségi találkozón számos élményben lehet részük. Ez nem egy szokványos pályaválasztási fórum lesz, olyan találkozási lehetőség, ahol az elmélyült érdeklődésnek is teret engednek nyitni.

Érdekes programok

A nyílt nap alkalmával interaktív eszközöket térképezhetnek fel a tanulók. A BMW bemutatja a modern technológiákat és a lehetőségeit, továbbá a gépészet, az elektronika és az informatika érdekes és látványos technológiai megoldásai tárulnak majd a közönség elé. A műszaki pálya iránt érdeklődők választ kaphatnak arra, hogy milyen technikusi tudás szükséges a BMW gyárban végezhető szakmai munkákhoz, valamint megismerhetik az autógyár képzési struktúráját és lehetőségeit.

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!