Karrier

2019.09.25. 15:02

A Trans-Sped szeptembertől jóval többet ad

Főleg azoknak, akikre hosszú távon számíthat

A magyar tulajdonú Trans-Sped Csoport kiváló évet zárt, és hasonlóra számít az idei esztendő végén is. Ugyanígy gondolja munkatársuk, Horváth Ákos gépkocsivezető, aki optimistán várja a következő hónapokat, éveket.

Horváth Ákossal beszélgettünk egy parkolóban, aki a Trans-Sped Csoport egyik kamionját vezeti. Széles mosollyal fogadott minket.

- A vezetőség természetesnek tartja, hogy lépést tartsanak a versenytársakkal, sőt lehetőség szerint be is előzzék őket – mondta el Ákos. A nagy melegben új kocsija árnyékában álltunk meg pár szót váltani.

- Nézze például ezt a kamiont! – mutatja. – Három hónapja kaptam, nagyfülkés, sokkal kényelmesebb, mint az előző. Úgy tudom, nemsokára mindet hasonlóra cserélik. Fontos az is, hogy egy olyan új szoftver is lesz majd benne, amely a számlázást, a fuvar- és a vezetésszervezést egyaránt megkönnyíti. Tudom, meg kell tanulni a használatát, de ha megkönnyíti a munkám, akkor megéri.

Csehországba utazik és hozza rakományát Ákos. Ez azért jó, mert állandó, kiszámítható az időbeosztása: 2-3 nap munka után mindig találkozik a családjával, nincsen hetekig távol. Azért van stabil útitársa, Lujzi kutya, aki nagyon szeret utazni, és aki itthon már négy társa várja irigykedve, hogy megérkezzen, és beszámoljon az élményeiről.

- Megszoktam a feladatokat, és nagyon könnyű lesz megszoknom azt is, hogy szeptembertől az eddiginél jóval több lesz az alapbérem – mondja a kamionsofőr. – Ez mindenkinek nagyobb anyagi biztonságot jelent arra az esetre, ha például megbetegedne, illetve csökkenti az érdeklődést a nyugati munkák iránt, mivel egyre csökken (van, ahol már el is tűnik) a különbség az ottani juttatásokhoz képest. És természetesen nem mindegy, hogy tartósan távol vagyunk-e a családtól vagy nem.

A bérről és a plusz juttatásokról váltunk még szót. A debreceni központú Trans-Sped Csoportnál – a sofőrök jelentős alapbéremelése mellett – a hűséget is jutalmazzák. Mostantól minden év végén bruttó 200 000 forint jutalom jár a teljes évet ledolgozó tehergépjármű-vezetőknek, és 100 000 forintot kap decemberben, aki fél éve van a cégnél. Csak mert velük van.

- Ezek is fontosak, de az legalább annyira, hogy a vezetők odafigyelnek a kéréseinkre – mondja Horváth Ákos. – Figyelnek ránk, mert tudják, hogy egy jó csapatban így kell csinálni. Jómagam szívesen vállalom a pályakezdők oktatását. Ezúton is üzenem nekik: ne féljetek! Nemrég jött egy fiú, mellettem ült egy hétig, begyakorolta a legfontosabbakat, utána jó szívvel mondtam, hogy induljon útnak egyedül.

Nyárról, szabadságról kérdezem még a tehergépkocsi-vezetőt. Meglepő a válasz: inkább végigdolgozta a nyarat. Gyűjti a szabadságot decemberre, amikor – a tavalyihoz hasonlóan – Finnországba mennek a családdal.

- Csend, nyugalom, teljes kikapcsolódás – foglalja össze a terv lényegét. – Kell ez nagyon, utána könnyebben vágok neki a 2020-as évnek. Remélem, jövő nyáron is beszélgetünk, a mostanihoz hasonlóan szép dolgokról.

(PR cikk)

Fotó: magánarchívum

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!