helyi kultúra

2019.05.08. 11:01

Hagyományörökítés a komádi óvodában

Három helyi nevelési intézmény gyermekei mellett a körösszakáliak is bemutatták tudásukat.

Fotó: Rozsik Rita

A Kerek Egy Ég Alatt Óvoda és Bölcsőde dolgozói több mint 20 éve rendezik meg az „Iciri-piciri” népmese, népzene és néptánc gálát. Az eseménynek most is a mozi adott otthont.

Fotó: Rozsik Rita

Az óvoda pedagógusai és dajkái számára kiemelten fontos, hogy az óvodás korú gyermekek megismerkedjenek a magyar népi hagyományokkal. – Az óvodai néphagyományok ápolásának célja és feladata, hogy átvigyük megőrzésre és továbbadásra a mai világunkat harmonikusabbá tevő értékeket. A néphagyományőrző nevelés célja továbbá a gyermek harmonikus fejlődésének hatékony elősegítése a néphagyomány-ápolás gazdag eszköztárának felhasználásával. Ezekből a népmese, a néptánc, a népdal bemutatásával kapunk ízelítőt a fellépő gyerekek által – nyitotta meg a rendezvényt Juhász Gyuláné bölcsőde vezető.

Fotó: Rozsik Rita

Az eseményen összesen hét előadást láthatott a közönség három helyi óvodából és a körösszakáli Bihar Román Nemzetiségi Kéttannyelvű Általánoa Iskola és Óvodából. A csoportok bemutatói után a zsűri tagjai (Spisják Istvánné, Vmirjánczki Andrea, Láda Józsefné, Tatár Árpád Tibériusz) elemezték az előadást, pozitív szavakkal bátorították a gyerekeket és megköszönték Simándi Jánosné, intézményvezetőnek, az óvodapedagógusoknak, valamint az óvodásoknak a munkájukat és azt az értéket, amit képviselnek. A rendezvény végén az ovis csoportok képviselői ajándékot kaptak.

- Rozsik Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!