Magyarország

2007.12.09. 11:29

Fidesz: majdnem meghalt egy kislány a mentősöknél történt forráskivonás miatt

<p>A fideszes Pesti Imre szerint egyértelmű, hogy a kormány elhibázott intézkedéseinek eredménye, hogy nem volt elegendő kapacitás a mentőszolgálatnál egy kislány megmentésére pénteken.</p>

Mint ismert, szabadnapos mentősök mentették meg egy kétéves kislány életét, aki Alkotás úti otthonában lett rosszul és leállt a szíve. Az összes mentőautó foglalt volt a környéken, ezért Pestről riasztottak kocsikat a rosszulléthez, de a két mentős a közelben volt, és motorral mentek a helyszínre, ahol sikeresen újraélesztették a kislányt.

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy ne a mentésen spóroljon, mert az emberek egészsége nem lehet költségvetési érdek áldozata. Pesti Imre szerint a mentőszolgálatnál történt létszámleépítés és forráskivonás a működőképesség határára sodorta a szervezetet.

Tavaly 25,8 milliárd forintból gazdálkodott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a jövő évi költségvetés tervezete azonban csak 22,9 milliárdot biztosít a mentősöknek - mondta a Fidesz szakpolitikusa. Pesti Imre szerint ennyi pénzből nem lehet megfelelően működtetni a mentőszolgálatot. A 2006 óta tapasztalható forráskivonás vezetett az OMSZ "lepusztulásához" - mondta a fideszes politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!