Magyarország

2008.04.12. 08:45

Zárt ülést tart az MSZP választmánya

<p>Budapest - Zárt ülést tart szombaton a Magyar Szocialista Párt Választmánya. A tanácskozáson Gyurcsány Ferenc pártelnök, miniszterelnök ad tájékoztatást az aktuális politikai helyzetről.<br /><dia width="900" height="700" alt="Gyurcsány Ferenc 2008.04.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyurcs_ny_Ferenc_2008_04_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)">Fotók a miniszterelnökről: <img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gyurcsány Ferenc 2008.04.01." /></a></dia></p>

Simon Gábor, az MSZP Választmányának elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: bár nem biztos, hogy napirendre kerül, de vannak szándékok arra, hogy tárgyaljanak az SZDSZ-szel való egyeztetések formájáról.
Még a hét elején Kiss Péter, az MSZP alelnöke, kancelláriaminiszter azt mondta: a kérdést meg fogják vitatni a szombati ülésen. Korábban Gyurcsány Ferenc azt javasolta, hogy az MSZP Országos Választmánya az SZDSZ Országos Tanácsával egyeztessen a következő két év mindkét párt által támogatható politikájáról.

Simon Gábor azt mondta, a rendkívüli kongresszus összehívása nincs napirenden. A kérdést ugyanakkor bárki felvetheti, de a választmány elnöke nem hiszi, hogy döntés születhet róla.

Kapcsolódó cikkek:

  • Kiss Péter újra tető alá hozná az MSZP-SZDSZ koalíciót
    A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter szerint akkor lehet sikeres a baloldal, ha nem egyetlen emberhez kötődik, és programját el tudják fogadtatni a társadalommal.
  • Egyeztetés az MSZP és az SZDSZ között
    Az MSZP vállalja az önálló, baloldali szocialista kormányzás felelősségét és meg is kezdte a felkészülést - jelentette ki Nyakó István a párt szóvivője április elsején az MSZP elnökségének rendkívüli ülése után.
  • Fidesz: Az MSZP és az SZDSZ a koncon marakodik
    A Fidesz szerint a koalíciós válság nem politikai ellentétekről, hanem a pozíciók szétosztásáról szól. Navracsics Tibor megfogalmazása szerint a koalíció tagjai a koncon marakodnak, és ezt a magatartást csak felelőtlennek lehet minősíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!