Multimédia

2018.07.31. 10:10

Profi fotók okostelefonnal? Simán! Mutatjuk a három legjobb, elérhető árú okostelefont

<strong> Sokak szerint, amiről nincs fénykép, az meg sem történt. Különösen így van ez nyaralás alatt: ki ne szeretné a legszebb pillanatokat elkapni egy jó fotón? </strong>

 Sokak szerint, amiről nincs fénykép, az meg sem történt. Különösen így van ez nyaralás alatt: ki ne szeretné a legszebb pillanatokat elkapni egy jó fotón?

Van, aki gondosan megőrzi a képeket, van, aki egyből posztolja valamelyik közösségi oldalra, egy dolog azonban fix: a többség ma már okostelefonnal fényképez. Az Euronics összeszedte a legfontosabb tudnivalókat telefonvásárlás előtt állóknak. Íme, a legjobb, megfizethető árú okostelefonok, amelyekkel igazán profi fényképeket készíthetünk!

Mire figyeljünk okostelefon vásárláskor?

A manapság kapható okostelefonok sokkal jobb minőségű képeket rögzítenek, mint elődeik. Azt azonban kevesebben tudják, hogy önmagában egy kamera nem attól készít jobb felvételeket, hogy több megapixeles. A telefonos képek minőségét leginkább a képérzékelő mérete határozza meg. A számokra azonban figyeljünk oda! Az 1/ megjelelölés után minél alacsonyabb érték következik, telefonunk annál profibb lesz. Tehát az 1/3,2 méretű szenzorhoz képest az 1/2,5 nyújtja a jobb minőséget. Vitathatatlanul fontos alkotóelem a szenzor előtt elhelyezett objektív és annak fényereje is: ha lehet, f1.7 és f1.9 közötti fényerős optikát válasszunk. A Samsung Galaxy S8 a világ egyik legjobb mobilos kamerájával felszerelt készüléke, amelyben egy 12 megapixeles, f/1.7-es kameraszenzor dolgozik. Nyaralás alatt könnyen előfordulhat, hogy menet közben szeretnénk néhány szuper pillanatképet lőni, ilyenkor az optikai képstabilizátor és az autofókusz is elengedhetetlen funkció.

Fotós felszerelés zsebre vágva

Amíg mások súlyos kilókat cipelnek a hátukon, addig egy profi optikával felszerelt telefon könnyen elférhet a zsebünkben is. Így nem kell bajlódni sem a fényképezőgép elő- és elpakolásával, sem az optikák cserélgetésével. Ráadásul a kis méret elérhetővé tesz olyan perspektívákat is, amelyek a nagyobb gépekkel egyszerűen kivitelezhetetlenek, ezáltal igazán egyedi fotókat készíthetünk kirándulásaink során. A Huawei P10 a Leicával közösen tervezett elő- és hátlapi kamerájával új szintre emelte az okostelefonos fotózást. A tökéletes 3D megvilágítási effektussal, az exkluzív monokróm, fekete‑fehér bokeh funkcióval, valamint a részletgazdag makro-felvételekkel könnyen szabadjára engedhetjük kreativitásunkat.

Legyünk része a netes társadalomnak!

Bizonyára sokunknak megfordul a fejében a nyaralás alatt, hogy élményeinket megosszuk barátainkkal és családtagjainkkal, ha lehet, azonnal. A beépített GPS, a WiFi, a Bluetooth és az NFC azok a funkciók, amelyek segítségével gyerekjáték a feltöltés, a megosztás, a másolás és a geotaggelés. Az Apple telefonok komoly referenciapontot jelentenek a mobiltelefonok piacán, amelyet a legtöbb telefongyártó figyelemmel kísér. Ha videózni szeretnénk, jó választás lehet az iPhone 8, amely stabil és hosszú üzemidejű akkumulátorral rendelkezik. Ha azonban vlogolásra adnánk a fejünket, érdemes beszerezni egy powerbanket is, így biztosan nem „offoljuk” magunkat.

Esetleg abban hiszel, hogy a telefon telefonálásra, a fényképezőgép pedig fényképezésre való? Válassz egy profi kompakt gépet, vagy örökítsd meg a mozgalmas élményeidet akciókamerával!

Szeretnéd te is új szintre emelni a mobilos fotózást, és tökéletes hangulatképeket készíteni a nyaralás alatt? Fedezd fel az Euronics okostelefon kínálatát a webáruházban vagy keresd fel országszerte elérhető üzleteik bármelyikét, ahol számos kedvezményes hitelkonstrukció is rendelkezésedre áll.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!