Nagyvilág

2007.12.11. 06:09

Brit bocsánatkérés részeg pilóták autótolvajlása miatt Abu Dhabiban

<p>Abu Dhabiban - A brit külügyminisztérium képviselői elnézésüket fejezték ki az Egyesült Arab Emirátusoknak, miután a brit légierő három részeg pilótája megpróbált elfoglalni egy limuzint, jelentette kedd reggel az AFP francia hírügynökség.</p>

A részeg repülősök által kinézett jármű tulajdonosa az ország elnökének testvére volt. A három férfit még múlthét csütörtökön tartoztatta le a helyi rendőrség Abu Dhabiban, ahol a brit királyi légierő (RAF) pilótái egy nemzetközi hadgyakorlaton vettek részt. A repülősökThe Sun  című bulvárlap információ szerint egy Justin Timberlake koncert előtt itták le magukat, majd a buli után "véletlenül" rossz limuzinba próbáltak beszállni, ami mint később kiderült az uralkodó család egyik tagjáé volt.

A brit védelmi minisztérium közleményében megerősítette, hogy december hatodikán letartóztattak három RAF pilótát Abu  Dhabiban, majd vasárnap óvadék ellenében szabadon engedték őket. A három részeg "autótolvaj" tárgyalását a jövő héten tartják majd az arab államban. A minisztérium csak a tárgyalás után dönt majd arról, hogy milyen lépéseket tesz az ügyben.

A minisztérium közleményében kiemelte, hogy a hadsereg embereitől elvárják, hogy megfelelően viselkedjenek külföldön, betartva a külügyminisztérium tanácsait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!