Nagyvilág

2007.12.13. 12:09

Környezettudatos kamera: fotózás előtt áramot kell termelni

<p>Környezettudatos fényképezőgépet mutatott be csütörtökön a Sony: a készülékkel ugyanis csak akkor lehet fotózni, ha előtte a tulajdonos energiát termel a kattintáshoz.</p>

A japán elektronikai óriás készüléke pizzavágó alakú, és egy kerék segítségével lehet előállítani a szükséges energiát egy digitáliskép fölvételéhez.

A szerkezet kerekét mintegy 15 másodpercig kell ehhez forgatni.

A fényképezőgépbe egy olyan kamerát építettek, mint amilyen a mobiltelefonokban is található. Mivel a szerkezetnek nincs kijelzője, így nem lehet azonnal tudni, hogy sikerült-e vagy sem a fotó. A gépet számítógéphez kell csatlakoztatni, és akkor lesz látható a felvétel.

A cég a készüléket gyermekeknek tervezte, ám jelenleg még nem szerepel a tervei között, hogy hamarosan kereskedelmi forgalomba is hozza.

A japán vállalatnak nem ez az első olyan berendezése, amelyhez a fölhasználónak kell energiát termelnie: eddig 2 videokamerát is készített, amelynek nem volt hálózatról tölthető akkumulátora.

A cég így akarja növelni az emberek környezettudatosságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!