2017.05.25. 12:57
Magyar salátát külföldre is
Budapest - A termelőknek kivételesen szigorú követelményeknek kell megfelelniük.
Budapest - A termelőknek kivételesen szigorú követelményeknek kell megfelelniük.
Talán kevesen tudják, de a korszerű, változatos saláták magyarországi karrierje szorosan összefonódik az egyik legnagyobb gyorsétteremlánc hazai megjelenésével. A konyhakész, csomagolt, a nyári szezonban főként magyar alapanyagokból készülő salátakeverékeket forgalmazó kft. közel negyed százada az étteremlánc igényeinek kiszolgálására kezdte meg működését Magyarországon.
„A svájci hátterű társaságnak kezdetben a gyorsétterem salátaigényének kiszolgálása volt a kizárólagos feladata, mégpedig a Magyarországon akkoriban jószerével még ismeretlen jégsalátával” – mondta Gazsi Zoltán, a kft. ügyvezető igazgatója. A hazai salátafogyasztás azóta robbanásszerűen nőtt – nem kis részben a két cég közös munkájának köszönhetően. Ma a cég heti 130 tonnás termelésének fele már exportra megy, ez azt jelenti, hogy sokszor külföldön is magyar salátát fogyasztanak a vendégek, hiszen amíg az időjárás engedi, többségében hazai termelőktől vásárolják a salátát. Ez azért is fontos, mert így rövidebbek a szállítási útvonalak, ami egyben garantálja a termékek maximális frissességét is.
HBN