Nagyvilág

2018.06.11. 09:50

Ma kezdődik a Bocuse d Or szakácsverseny európai döntője Torinóban

Budapest - Ma kezdődik a Bocuse d Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, melynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.

Budapest - Ma kezdődik a Bocuse d Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, melynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.

Munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d Or Alapítvány elnöke segíti.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre.

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely a döntő előtti napig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!