Párizsi olimpia

2024.08.03. 12:08

Senánszky Petra a valaha volt legjobb magyar olimpiai eredményt érte el női 50 gyorson

A DSI Debrecenben edződő versenyző nagyot küzdött, de nem jutott tovább a középdöntőbe. Senánszky Petra azonban így is büszke lehet arra, amit idén elért.

Tóth Huba Elemér

Senánszky Petra büszke lehet magára

Forrás: MTI

Egy hete a futamában hatodik, összességében pedig tizedik lett, így nem jutott a döntőbe a Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett felállású magyar 4x100-as női gyorsváltó a párizsi olimpián. A debreceni Senánszky szombaton délelőtt az egyéni versenyszámában, női 50 méteres gyorsúszásban is bemutatkozott az ötkarikás játékokon.

SENÁNSZKY Petra
Senánszky Petra a legjobb időeredményével bár a középdöntőbe kvalifikálta volna magát, ennek ellenére nem csalódott, mert örül, hogy eljutott idáig
Forrás: MTI

A DSI kiválósága a 7. előfutamban állt rajtkőre, a 2-es pályán pedig bár nagyot küzdött, a 25.21-es idővel a futamban nyolcadik helyen végzett. Kókai Dávid tanítványa összesítésben a 24. helyen zárt, amelyre büszke lehet, hiszen az ötkarikás játékokon ez a valaha volt legjobb magyar eredmény.

Elsőként a svéd úszóklasszis Sarah Sjöström 23.85-ös idővel kvalifikálta magát az esti középdöntőbe.

Senánszky Petra az úszás után nyilatkozott 

A cívisvárosi úszónő az M4 Sportnak elmondta, hogy egy nagyon izgalmas versenyen van túl, egyéniben ennyi ember előtt még sose versenyzett. – Fantasztikus volt a hangulat, ami persze egy örök élmény marad, de ez azért túl nagy stresszt is okozott. Nem vagyok elégedett az időeredményemmel, mert ebben a pillanatban is azt érzem, többre lennék képes. Bár előtte minden jól sikerült, megfogadtam, hogy bármi történjen, nem leszek csalódott. Elég nagy hátrányból indultam, hisz huszonkét évet töltöttem egy nem olimpiai sportágban, uszonyosúszásban, de két év alatt eljutottam az olimpiáig. Nagyon nagy meló volt benne, rengeteget dolgoztam. 

Voltak nehéz pillanatai, de nagyon örülök, hogy eljutottam idáig, és az Eb-címre szintén büszke vagyok. Mindezt harminc évesen. Köszönöm, akik szurkoltak nekem, meg az összes családtagomnak, akik itt voltak

– mondta elérzékenyülve Senánszky Petra, aki arról is beszélt, hogy mentálisan nagy mélységeken ment keresztül. – Végig csináltam, eljutottam oda, ami az álmom volt. A világ legjobb úszói között versenyeztem. 

Bár többet akartam, mert maximalista vagyok, ezért vagyok sportoló. Mindig a legjobbomat szeretném nyújtani, a középdöntő meg is lett volna a legjobb időeredményemmel, így ez azért kicsit bosszantó. Meglátjuk mit hoz a jövő, fogok még úszni uszonnyal és anélkül is, megyünk tovább

– tette hozzá Senánszky Petra.


 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában