Gondoskodás

2024.05.18. 08:00

Összefogás a Covid-árvákért: három éve működik a Regőczi Alapítvány

Három éve működik a Regőczi Alapítvány, amelyet a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére hoztak létre.

MW

Herczegh Anita, a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége nyilatkozik a sajtónak, miután virágot helyezett el az alapítvány névadója, Regőczi István katolikus pap sírjánál halálának tizenegyedik évfordulóján a Kútvölgyi Engesztelő Mária-kápolna kertjében 2024. február 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Áder János és felesége, Herczegh Anita 3 évvel ezelőtt határozta el, hogy alapítványt hoznak létre a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére. Az eltelt idő alatt a feladat nem csökkent, inkább nőtt – közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

A koronavírus-világjárvány okozta krízis egyre távolodik az emberektől. Sok család életében azonban most még inkább jelentkeznek a problémák, például azáltal, hogy a tartalékaik, ha voltak, mostanra elfogytak. Éppen ezért tartja fontosnak a Regőczi Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet rájuk, és továbbra is a lehető legtöbb módon segítse a Covid-árvákat.

A Covid elmúlt, de az árvaság örök, a gyermekeknek továbbra is szükségük van odafigyelésre, törődésre – idézi a közlemény Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke szavait.

A Regőczi Alapítvány az adományoknak köszönhetően próbálja segíteni az árvákat, félárvákat és családjaikat. A világjárvány megmutatta: ha összefogásra van szükség, akkor lehet számítani a magyar emberekre. Azonban a figyelem az idő haladtával lankad, ezért fontos, hogy ne feledkezzünk el róluk. A jövőben is azon dolgozunk, hogy hosszú távon tudjuk őket segíteni. Minél több adakozót találjunk, és valamennyi rászorulót a lehető legnagyobb mértékben támogatni tudjunk – fogalmazott Herczegh Anita.

Alapítványi gondoskodásban 2021 óta több mint 1600, az ország különböző pontján élő gyermek, fiatal és családjuk részesülhetett. Az anyagi támogatáson túl mentális, lelki, jogi segítségnyújtással, kulturális- és sportprogramok közvetítésével, táboroztatással, üdültetéssel, a felajánlások és az igények összekötésével is foglalkoznak.

Az alapítvány idén először a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 százalékot is fogadni tudja. A Regőczi Alapítvány technikai száma, melyet a rendelkezésen fel kell tüntetni: 19302599-2-43. Továbbra is él a 13650-es adományvonal, amelynek segítségével akár egy telefonhívással, egy sms-sel bárki bárhonnan (kivéve Telenor-hálózat) 500 forinttal lehet támogatni a Covid-árvákat.

Az adományozás formáiról minden információ megtalálható a regoczialapitvany.hu honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában