Időjárás

2024.06.27. 07:26

Sok munkát okozott a tűzoltóknak az átvonuló vihar

A zivatarlánc elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál, Fonyód térségében okozott károkat.

MW

Autóra dőlt fát távolít el az útról egy tűzoltó a vihar után Hódmezõvásárhelyen 2023. augusztus 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Donka Ferenc

Mintegy 200 helyszínen, főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre az átvonuló vihar miatt – közölte csütörtök reggel a katasztrófavédelem.

Azt írták, hogy a szerda délutántól Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál, Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat. 

A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelölték – tették hozzá.

Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva, Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz, a Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál a vasúti sínekre dőlt fa – írták.

Az M7-es autópálya 176-os kilométerénél a leállósávra döntött egy fát az erős szél, Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, a benne élő öt embert közösségi szálláson helyezték el – közölte a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában