Ukrán válság

2024.07.05. 12:53

Nicolas Sarkozy: Orbán Viktor helyesen cselekszik

A volt francia elnök szerint a béke első feltétele a kommunikáció helyreállítása a felek között.

MW

Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnök

Forrás: Yves Herman

Fotó: POOL/AFP

Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel; de mint kiderült, a kormányfő pénteken Moszkvába is ellátogatott, hogy ott tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A magyar miniszterelnök diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a Mandiner megkereste Nicolas Sarkozy korábbi francia elnököt. A Franciaországot 2007-től 2012-ig vezető államfővel a magyar kormányfő már hosszú ideje jó kapcsolatot ápol. A többi között ennek tudható be, hogy a Mandiner információi szerint a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról a korábbi francia köztársasági elnökkel.

Nicolas Sarkozy a lap kérdésére elmondta:

Az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat. Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor ezen dolgozik

– fogalmazott Sarkozy.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában