Putyin embere állítja, az orosz elnök a végsőkig elszánt – frissül

942. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az orosz védelmi minisztérium által 2024. szeptember 10-én közreadott videóról készített képen orosz katonák eltávolítják az álcát egy Uragan rakéta-sorozatvetőről, mielőtt az ukrán állásokat lövik Ukrajnában

Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Cikkünk frissül!

Az orosz elnök a végsőkig elszánt, állítja Putyin embere

A folytatódó nyugati katonai támogatás miatt Oroszország kénytelen lesz taktikai nukleáris fegyvereket alkalmazni – jelentette ki a Times Radiónak adott interjúban Szergej Markov politikai elemző, Vlagyimir Putyin korábbi tanácsadója, írja a Magyar Nemzet. Szergej Markov aggodalmát fejezte ki a Nyugat szerepvállalása miatt az orosz–ukrán konfliktusban, ami szerinte veszélyes mértékben fokozza a feszültséget.

Markov egyértelműen kifejtette, hogy

a konfliktus eszkalációja súlyos következményekkel járhat, beleértve brit területek elleni potenciális csapásokat.

Mint mondta, „végül, természetesen brit területet is érhet támadás… szükségessé válhat, hogy az orosz hadsereg valódi csapást mérjen azokra az F–16-osokra, amelyek a romániai és lengyelországi repülőtereken állomásoznak”. Figyelmeztetett arra is, hogy

sok orosz szakértő azt mondja, Oroszországnak taktikai nukleáris fegyvereket kell használnia,

különösen, ha Oroszország nukleáris védelmi rendszerét fenyegetik.

További részletekért kattintson.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 6476-an léptek be Magyarországra szombaton, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 7638-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.

A beléptetettek közül a rendőrség 24 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt szombaton:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában