Illegális bevándorlás

2 órája

Bakondi: aki egyszer bejött, azt nem tudjuk kiküldeni (videó)

Az illegális bevándorlók miatt visszaállított belső határellenőrzés veszélyezteti a schengeni rendszer fennmaradását – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán, írja az MTI.

MW

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Bakondi György hozzátette,

negatívan hat az európai emberekre és gazdasági szempontból is hátrányos, hogy meg kell állni a határokon és a gyárakat és a boltokat ellátó szállítmányoknak napokat kell várakozni a határátkelőhelyeken, noha a migránsok nem ott fognak kísérletezni.

A főtanácsadó elmondta, Olaszország Albániában két menekülttábort épített, és mostantól oda helyezik el a parti vizeken kimentetteket, olasz költségen ellátják őket, és ott bírálják el menekültügyi kérelmüket.

Bakondi György rámutatott, az Európai Bizottság elnöke a napokban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kitoloncolásokra, jogszabályváltozásokra van szükség, Lengyelországban pedig a miniszterelnök jelentette be, hogy új migrációs stratégiát fognak bevezetni.

Emlékeztetett arra, hogy

a migráció kezelésével kapcsolatban megváltozott az európai lakosság véleménye, ezt mutatják a holland, a francia, a német tartományi vagy az osztrák és cseh választások eredményei.

Kiemelte, a magyar uniós elnökség keretében Orbán Viktor miniszterelnök javaslatot tett arra, hogy a schengeni térség országainak legfelsőbb politikai vezetőiből álló, rendszeresen ülésező és döntési jogkörrel rendelkező testület jöjjön létre az illegális bevándorlás kezelésére.

„Aki egyszer bejött, azt nem tudjuk kiküldeni” – mondta Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, és hozzátette, alapvető, hogy a kérelmeket a határon kívül kell elbírálni, és csak az jöhessen be, aki megkapta a politikai menedékjogot. Minden más esetben a határbiztonság, a belső rend és biztonság csak illúzió – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában