Ország-világ

2020.10.14. 14:51

Elrendelte az orvosok béremelését tartalmazó törvény kihirdetését az államfő

Az ezzel kapcsolatos közleményében az államfő kiemelte, hogy a döntés ritkán tapasztalható szakmai, politikai, szakbizottsági konszenzussal született meg.

Budapest, 2020. május 14. Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók vizitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján szerdán megjelent közleményben az államfő azt írta:

a törvénnyel szemben megalapozott alkotmányos kifogás nem támasztható, a még nyitott kérdésekre a végrehajtási rendeletek – a törvény hatályba lépéséig – választ adhatnak.

Áder János emlékeztetett: az Országgyűlés 2020. október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, ami az egészségügyi dolgozók, orvosok munkavégzésének feltételeit, munkájuk megbecsülését és az egészségügyi tevékenység több területét érinti.

Az előterjesztés a Magyar Orvosi Kamara és a kormány közötti megállapodás révén került a parlament elé – mutatott rá közleményében az államfő, hozzátéve, hogy a törvényt az Országgyűlés kivételes eljárásban, minden ellenzéki párt támogatásával, egyhangúlag fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában