Ország-világ

2020.08.12. 09:15

Novák Katalin: Isten éltesse a magyar fiatalokat! (videó)

Augusztus 12-én közösségi oldalán köszöntötte a harminc alattiakat az ifjúságügyért felelős államtitkár.

Budapest, 2020. július 22. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára a családvédelmi akciótervrõl tartott sajtótájékoztatón a Magyar Bankszövetség József nádor téri székházában 2020. július 22-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Novák Katalin köszöntő beszédét azzal kezdte,

a kormány célja, hogy Magyarországon jó legyen fiatalnak lenni. Éppen ezért kormányzati oldalról számos lehetőséggel segítik a magyar fiatalokat

Novák Katalin arról beszélt, hogy a tehetség kibontakozásához támogatást kaphatnak a fiatalok a Nemzeti Tehetség Program keretében. Ha valaki gazdálkodni szeretne, erre is igényelhet támogatásokat, ha pedig vállalkozna, annak állami finanszírozására is van mód.

Az államtitkár asszony kifejtette, a fiataloknak a családalapítás terén is több lehetősége van: az elmúlt egy évben már százezer pár vette igénybe a Babaváró támogató kölcsönöket.

Magyarország kormánya szeretné ezzel elérni, hogy minél többen, minél bátrabban, s az állam segítségével minél könnyebben alapítsanak fiatalként családot.

Novák Katalin szerint az is nagy segítség, hogy a KRESZ tanfolyam és a vizsga egy része – 25 ezer forint – , valamint egy nyelvvizsga díja − 40 ezer forint – is visszaigényelhetők a sikeres akadályvételt követően. Ezzel a lehetőséggel már több mint 83 ezer magyar fiatal élt.

Zárószavaiban a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár tettre biztatta a fiatalokat: Magyarországon érdemes tanulni, dolgozni, családot alapítani!

Borítókép: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában