megható üzenet

2019.10.05. 22:51

Orbán Viktor is elbúcsúztatta az elhunyt polgármestert

Megrendítő perceket élt át az a több ezer ember, akik szombaton délután elkísérték utolsó útjára Szekó Józsefet, Mohács tragikus körülmények között elhunyt polgármesterét.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A gyászszertartást Udvardy György veszprémi érsek vezette, a temetésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, több kormányzati szereplő, valamint jelenlegi és volt országgyűlési képviselők – számol be róla a Bama.

Mohács egy hete gyászolja a tragikus körülmények között elhunyt polgármesterét, Szekó Józsefet. A szombaton délután tartott temetésére az emberek már egy órával a kezdete előtt elkezdtek érkezni a sírkertbe, majd a tömeg egyre gyűlt és gyűlt, végül már több ezren várakoztak a ravatalozó előtt – írja a lap.

A szertatás kezdete előtt megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki elsőként Szekó József özvegyéhez, lányaihoz, édesanyjához sietett, majd elfoglalta helyét a gyászolók között.

Udvardy György veszprémi érsek beszédében úgy fogalmazott, Szekó Józsefnek készsége volt a jóra, az igazra, a segítségre, a közösség szolgálatára, a jövőre, a betegségekkel való küzdelemre. Építeni és fejleszteni akarta a várost halála napjáig – mondta.

A legmegrendítőbb percek mindezek után következtek – fogalmaz a Bama.

Szekó Anikó személyes hangvételű búcsúbeszédében (Utolsó levél Apunak) felidézte a tragédia utáni eseményeket, családjuk megpróbáltatásait, emlékeit édesapjáról, a küzdelmeket, vidám és szomorú emlékeit egyaránt.

Végül Szekó József koporsóját a család sírboltjába helyezték.

Az elhunyt polgármesterről Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán is megemlékezett egy megható üzenetben:

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) virágot tesz le a ravatalnál Szekó József (Fidesz-KDNP), Mohács tragikusan elhunyt polgármesterének temetésén a mohácsi katolikus temetőben 2019. október 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában