együttműködés

2020.04.15. 13:47

Szijjártó Péter: 50 millió eurós magyar-kirgiz befektetési alap jön létre

Ötven millió eurós magyar-kirgiz befektetési alap jön létre magyar vállalatok közép-ázsiai beruházásainak segítésére – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kifejtette: telefonon tárgyalt Csingiz Aidarbekov kirgiz külügyminiszterrel. A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően – vélekedett.

Szijjártó Péter kitért rá: április végén látogatott volna Budapestre a kirgiz elnök, de a látogatást az év második felére halasztották. Hangsúlyozta: megegyeztek arról, hogy addigra véglegesítenek négy dokumentumot.

A beruházásvédelmi megállapodás megkötésére megkapták az Európai Unió engedélyét, a kettős adóztatás kizárását illetően pedig már három tárgyalási fordulón is túl vannak. Nincs vita a stratégiai partnerségi nyilatkozatról sem, és

megállapodtak egy 50 millió eurós közös befektetési alap létrehozásáról, amely segítséget ad majd a magyar vállalatok beruházásaihoz a közép-ázsiai térségben – sorolta a külügyminiszter.

Emlékeztetett: Kirgizisztán is küzd a világjárvánnyal, gazdasági és egészségügyi fronton egyaránt. Megállapodtak, hogy az egészségügyi minisztériumok között közvetlen kapcsolattartás jön létre, hiszen a járványügyi és járványkezelési tapasztalatok megosztása már eddig is sikeresnek bizonyult – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában