szavazásértékelés

2019.08.08. 11:18

Tragikus vége lehet, ha bárki birtokolhat fegyvert – vélik olvasóink

Az elmúlt héten több merényletet is követtek el lőfegyverrel az Egyesült Államokban, amelyek több tucat emberéletet követeltek. Olvasóink többsége szerint ez egyenes következménye annak, hogy számos USA-beli államban alig korlátozott a fegyverviselés. Vagyis szinte bárkinek lehet fegyvere.

Forrás: Shutterstcok

Fotó: PopTika

Az elmúlt héten több merénylet is megrázta az Egyesült Államok lakóit. A különböző lövöldözésekben több tucatnyian vesztették életüket, és még többen megsebesültek. Az esetek hatására Donald Trump amerikai elnök, és a törvényhozás is szigorítana a szabályozásokon, hogy nehezebb legyen hozzájutni az életveszélyes eszközökhöz, illetve elkobozhassák azokat a hatóságok. A megrendítő gyilkossághullám után kérdeztük olvasóinkat: miként vélekednek az egyre gyakoribb amerikai merényletekről?

A szavazóink csaknem fele (48%) egyértelműen abban látja a tragédiák okát, hogy egyszerűen férhetnek hozzá az amerikaiak lőfegyverhez. Ők látják úgy, hogy ide vezet, ha bárkinek lehet fegyvere.

" />

A voksolók egy nagyobb táborának véleményéből az aggodalom „hangjai” olvashatók ki. A szavazók 32%-a tart attól, hogy előbb-utóbb Európára is ez a sors vár. Megnő a fegyveres támadások száma, és emberek esnek áldozatul a felelőtlen viselkedésnek.

Szerencsére itthon nem kell terrortámadástól félnünk – véli a szavazók 10%-a. Ők biztonságban érzik magukat és nem tartanak terrortámadástól hazánkban.

Ugyanennyien vannak (10%), akik már távolinak érzik az Amerikában történteket. Nem aggódnak vagy nem érdekli őket, hogy a távoli kontinensen mi történik, nem érzik úgy, hogy ezek az események hatással lennénk a hazai viszonyokra, vagy a saját életükre.

" />

[eweb-voting id="3466366"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában