Illegális bevándorlás

2020.08.19. 11:12

Valamennyi migrációs fő útvonalon növekedés tapasztalható

Valamennyi migrációs fő útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma, Olaszország felé például három-négyszeres emelkedés tapasztalható – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a magyar határokon folyamatosan jelentős a nyomás.

Idén 19 ezer határsértőt fogtak el, és 230 embercsempész ellen indítottak eljárást. Ez utóbbi augusztusig több mint az előző három évben összesen – tudatta.

Hozzátette: a migránsok úgy érzik, hogy Nyugat-Európa várja őket, ezért az intenzív nyomással azt szeretnék elérni, hogy minél többen, minél hamarabb átjuthassanak a magyar határőrizeten.

A magyar határ azonban nem átjáróház, nem bocsánatos bűn, ha valaki a jobb élet reményében a jogszabályokat semmibe véve akar eljutni az Európai Unióba – fogalmazott Bakondi György.

Az EU felismerte, hogy a tömeges migráció Olaszországban súlyos következményekkel jár, ezért megállapodást próbál kötni a többi között Tunéziával, Algériával és Egyiptommal, az olasz kormány pedig a líbiai parti őrség megerősítésére tesz komoly erőfeszítéseket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában