Járvány

2020.05.22. 13:09

Varga Judit: a kormány a valódi munkában hisz

A magyar kormány a valódi munkában hisz, és a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan cselekszik a családok, a gyermekek és a nők védelme érdekében – nyilatkozta Varga Judit igazságügyi miniszter.

A tárcavezető az MTI-vel közölte, most készült el az a majdnem 170 oldalas munkaanyag, melyet az Igazságügyi Minisztérium pénteken küld el véleményezésre annak a több mint 60 civil szervezetnek, amelyek meghívást kaptak a családjogi civil munkacsoport februári alakuló ülésére.

A dokumentum tartalmazza a családjogi szakértői és civil munkacsoportok javaslatait, többi között a gyermekvédelmi jelzőrendszerrel, a kapcsolati erőszak és a gyermekkori bántalmazás elleni fellépés jogi lehetőségeivel, a kapcsolattartás szabályozásával és gyakorlatával kapcsolatos eljárásokkal összefüggésben – sorolta Varga Judit.

A felkérésnek eleget téve sok civil szervezet osztotta meg tapasztalatait, és a járványhelyzet alakulásától függően a munkaanyagot megvitathatják a családjogi civil munkacsoport keretében is – tette hozzá.

Az igazságügyi miniszter azt is közölte, hogy az elkészült szakmai anyag megállapításait, a jogalkalmazás reformjára vonatkozó és jogszabály-módosítási javaslatait a minisztérium a kormány elé terjeszti.

Címkék#Varga Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában