Hirdetés

2024.06.25. 10:09

Érdeklődsz a raktározás iránt? Ezekből a munkakörökből válogathatsz Ózdon és környékén!

A raktárak hatékony és gördülékeny működéséhez számos dolgozó összehangolt munkája szükséges. Mutatjuk, hogy ezen eredményes működéshez milyen pozíciók betöltésével lehet hozzájárulni Ózd, illetve a környékbeli városok és települések raktáraiban, logisztikai központjaiban!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Raktáros-targoncavezető

A raktárakban betölthető állások böngészésekor a raktáros-targoncavezető pozícióval találkozhatnak az egyik leggyakrabban az álláskeresők. Így van ez az ozdallas.hu esetében is, amely portál kifejezetten a régió álláspiacára specializálódott, és kínálatában rendszerint helyi álláslehetőségek érhetőek el: https://ozdallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Az ilyen típusú pozíciók kapcsán az anyagmozgatás áll a fókuszban a mindennapi feladatokat tekintve. Ahogy a munkakör megnevezése is sugallja, mindez targoncával történik, vagyis a targoncás jogosítvány megléte alapvető követelmény ezen állások betöltéséhez. Leggyakrabban vezetőüléses targoncára vonatkozó engedélyre van szükség, de az sem ritka, hogy a vezetőállásos jogosítvány is előírás. 

A feladatok ugyanakkor általában nem merülnek ki csupán az anyagmozgatásban. A készletkezelés, az adminisztráció, továbbá a raktári rend fenntartása ugyancsak fontos felelőssége lehet a munkakörnek, ahogy a leltározásokban való aktív szerepvállalás is. Összességében tehát egy kihívást jelentő és mozgalmas munkakör, ahol a felelősségek is nagyok, hisz a targoncások sokszor kifejezetten nagy értékű árukat mozgatnak.

Komissiózó

Ugyancsak gyakoriak az elérhető komissiózó munkakörök a raktárakban. Ezek az állások főként fizikai munkavégzéssel és különböző pakolós feladatokkal járnak. Előnyük ugyanakkor, hogy a jó fizikai állóképességen és a megfelelő hozzáálláson kívül általában semmilyen egyéb különösebb feltételt nem támasztanak a pályázók felé. 

A komissiózók azok, akik a beérkező árukat lepakolják, valamint a kimenő termékeket az előzetes lista/megrendelés alapján összekészítik. Feladatuk lehet továbbá a csomagolás, valamint az áruk gépjárművön történő rögzítése is. Ezenfelül pedig számos egyéb ad-hoc jellegű teendővel is megbízhatják őket, beleértve egyes áruk leszámolását, a raktár takarítását vagy a készletek átrendezését a minél hatékonyabb helykihasználás érdekében.

Raktári adminisztrátor

A raktári folyamatoknak az adminisztráció is egy fontos részét képezi. Nagyobb raktárakban ezt külön adminisztrátorok végzik, akik többek között a készletnyilvántartások vezetéséért, a beérkező és kimenő áruk dokumentációinak kezeléséért, valamint a beérkező rendelések feldolgozásáért felelnek.

Felelősségük továbbá, hogy a raktári adatbázisokat naprakészen tartsák, illetve tevékenyen közreműködjenek az időszakszerű leltározások lebonyolításában. Munkájuk megköveteli a magabiztos, gyakorlat-orientált számítógépes ismereteket, különös tekintettel az MS Office programokra és bizonyos vállalatirányítási rendszerekre (pl. SAP). Emellett pedig nagyfokú pontosság és precizitás, illetve rendszerszemlélet kell, hogy jellemezze a pozíció betöltőjét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában