Hirdetés

2024.07.01. 15:29

Készítsd fel vállalkozásodat a váratlan helyzetekre faktoringgal!

A váratlan kiadások és bevételkiesések komoly fenyegetést jelenthetnek a kis- és középvállalkozások számára. A likviditási problémák akár a cég bezárásához is vezethetnek. A faktoring egy hatékony megoldást kínál erre a problémára, amellyel rugalmasan kezelheted a pénzügyi kihívásokat.

PR cikk

Forrás: magnetfaktor.hu

A MagNet Faktor szakértője a faktoringnak. Nem csupán több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, de elkötelezett amellett, hogy a vállalkozásokat támogassa a faktoring előnyeinek kihasználásában. A faktoring lényege, hogy a faktoring szolgáltató megvásárolja a vállalkozás teljesített megrendeléseiből származó, hosszú lejáratú számláit, ezzel azonnali bevételt teremtve, – továbbá bizonyos konstrukciókban akár teljesen átvállalva a vevők nemfizetésének kockázatát. Ez a megoldás gyors likviditást biztosít a vállalkozásnak, amellyel fedezni tudja a kiadásait, befektethet a növekedésbe, vagy egyszerűen csak stabilizálhatja a cash flow-t. 

A faktoring előnyei a vállalkozások számára

Gyorsabb bevétel 

A faktoring révén a vállalkozások azonnal hozzájutnak a bevételükhöz, anélkül, hogy meg kellene várniuk a vevők kifizetését. Ez javítja a cash flow-t és a likviditást, ami elengedhetetlen a vállalkozás stabil működéséhez. 

Javuló likviditás 

A faktoring révén a vállalkozásoknak mindig lesz elegendő pénzük a napi működéshez, új megrendelések teljesítéséhez és a váratlan kiadások fedezéséhez. Ez csökkenti a fizetésképtelenség kockázatát, és rugalmasságot biztosít a vállalkozás számára a növekedési lehetőségek kihasználására. 

Versenyelőny megszerzése 

A faktoring lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hosszabb fizetési határidőket kínáljanak ügyfeleiknek. Ez a rugalmasság vonzóbbá teheti a vállalkozást a versenytársakhoz képest, és új ügyfelek megszerzéséhez vezethet. 

Csökkent adminisztrációs terhek 

A faktoring segít a vállalkozásoknak a behajtással és adminisztrációval kapcsolatos feladatok csökkentésében, felszabadítva az időt és erőforrásokat a lényegesebb üzleti tevékenységekre, mint amilyen például az új jogszabályoknak való megfelelés, vagy az eÁFA rendszer használatának bevezetése. 

Szakértői tanácsadás 

A MagNet Faktor szakértői tanácsot adnak a faktoring leghatékonyabb kihasználásával kapcsolatban, és segítenek a cég egyedi igényeinek megfelelő megoldás megtalálásában. 

A faktoring nem csupán a váratlan helyzetekre való felkészülést szolgálja, de a vállalkozás növekedésének is katalizátora lehet. A gyors likviditás és a megnövekedett cash flow révén a cég befektethet a bővítésbe, új piacokra léphet be, vagy fejlesztheti termékeit és szolgáltatásait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában