Otthonunk

2020.07.03. 09:09

A holmik csak gyűlnek, de hová pakoljak már?

Egyre zsúfoltabban élünk. Ahogy belakjuk a helyiségeinket, egyre több – látszólag vagy valóban felesleges – tárgy halmozódik fel körülöttünk. Nincs szívünk kidobni, mert a gyereké volt, mert emlék, mert később még biztosan jó lesz valamire… Mert számunkra valódi értéke van.

Ugye ismerős szituáció? Nekem például ott vannak a téli/nyári gumik, évszakonként újra és újra előkerülő probléma. A legjobb lenne, ha a gumis tárolná az éppen felesleges garnitúrát. Célozgattam is rá a legutóbbi cserénél, na de a gumisnak a háta közepére sem hiányzik még egy nyűg. Így aztán megy a lecserélt négy koszos gumi a csomagtartóba, ott elvan egy ideig. Az asszony egyre türelmetlenebb, mert foglalja a helyet, nem fér el a bevásárlás. Jó, de hova tegyem?

Próbálom rásózni apósékra, nekik ott a ház, csak van valami kis zug, ahova eltehetem? Naná, hogy nincs. Egyezkedem a barátokkal, elfér-e náluk ez a pár kis darab, igazán nem foglal sok helyet.

A dolog egyre kínosabb. Munkatársaktól érdeklődöm, ők hol tárolják? Többen a garázsban.

Jó ötlet, csakhogy nekem saját nincs, és a mai ingatlanárak mellett egyhamar nem is lesz. Na és ha találnék egy kiadó garázst? Sok utánjárással és szerencsével menne is a dolog.

Aztán szomszédtól kaptam egy érdekes tippet. Raktárbérlés.

- Normális vagy?! A téli gumi szettet akarom eltárolni, nem fogok sok száz négyzetméteres depót bérelni!

- Nem is arról beszélek! Ma már kis területű helyiségek is bérbe vehetők, 1-től akár 20 m2-ig. Akkorát bérelsz, amekkorára szükséged van, és addig, ameddig neked megfelel. Plusz a feleséged is boldog lesz, mert végre eltünteted a horgász cuccaidat a kamrából.

Átgondoltam. Utánajártam. Nem is hittem volna, hogy mi mindenre jó egy ilyen tároló.

Például:

  • A gumik, ugye, plusz a horgász cuccok.
  • A gyerekek kerékpárjai, végre nem az előszobában kerülgetjük őket. Amikor szükség van rájuk, bármikor értük mehetünk, addig meg biztonságosan őrzik nekünk. Merthogy a tárolt dolgokhoz bármikor hozzáférhetünk.
  • Lakásfelújítás előtt állunk, hónapok óta fő a fejem, hogy pakolom össze a lakást az átalakítás idejére. Így ez is megoldódott.
  • A cég, amit kinéztem magamnak, vállalja a költöztetést is oda-vissza. Dobozokat is adnak az apróbb dolgoknak. Mindenre gondolnak, ezért sem nekem kell futkosnom.
  • Ha olyan dolgot tárolnék, aminek árt a fagy, nem gond. Folyamatosan fűtik a helyiségeket, állandóan fagypont feletti a hőmérséklet, így az asszony virágai télen biztonságban vannak.
  • Ja, és ha érdekel, hogy ki ez a cég, akkor itt nézhetsz utána:

    Telefon: 06 30 533 1313

    További képek, Self Store, Debrecen:

     

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában