Szponzorált tartalom

2020.10.29. 16:27

„A közgázban kaptam meg azt az értékrendet, ami szerint ma élek”

Asbóth Anikónak, a Vojtina Bábszínház igazgatójának igazán színes és izgalmas időszak jut eszébe, ha az egykori középiskolájára gondol. Vallja, hogy haladni kell a korral és olyan iskolát érdemes választani a nyolcadikos diákév végével, amely a korszerű és hasznosítható tudás mellett a „ jó ide járni” érzést is nyújtja. A Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum pedig pont ilyen.

Asbóth Anikó

Forrás: Vojtina Bábszínház/ Csatáry Krisztina

– Idegennyelvű gyors- és gépíró szakra jártam. Azért választottam, mert úgy gondoltam, hogy az itt megszerzett tudással jó elhelyezkedési lehetőségeim lesznek a végzés után. Fontos volt számomra az idegen nyelv, és ez volt az egyetlen olyan szak akkoriban, ahol nem kellett matekból érettségizni, ez is lényeges szempont volt – idézte fel Asbóth Anikó. Arra a kérdésre, hogyan emlékszik vissza a diákéveire, igazán élménydús időszakot tudott felidézni. – Életem legfelhőtlenebb és egyben a legvidámabb négy éve volt. Rengeteg mindent csináltunk a tanuláson kívül is; vetélkedtünk, zenekart alapítottunk, klubboztunk és irodalmi színpadoztunk. Például ének tanítás nem volt a suliban, de volt „Réten-réten” népdalvetélkedő, amire minden évben nagy elánnal készültünk. Szenzációs volt a diákélet! Az osztályunkba több kiemelkedően tehetséges tanuló járt, összetartó osztályközösség voltunk, a hét csaknem minden napjának délutánját együtt töltöttük, mert ugye valamire mindig készültünk, és valahogy mindig jó kedvünk volt, rengeteget nevettünk. Az iskola vezetése úgy gondolom igazán nyitott szellemű, mindenkit abban támogat, amelyben ő igazán tehetségesnek érzi magát. Még akkor is, ha éppen annak semmi köze nincs az iskola profiljához – mondta.

„ Emberséget és tartást kaptunk ”

Asbóth Anikó
Fotó: Vojtina Bábszínház/ Csatáry Krisztina

– A középiskolában nagyon sok mindent kaptam, elsősorban emberileg, de szakmailag is. Csodálatos tanáraink voltak, néhányan közülük „megszállottjai” voltak az általuk oktatott tantárgynak, és olyan személyiségek, akiknek igazán jó volt a közelében lenni. A szakmai és humán tárgyakból tanultak a mai napig hasznomra válnak. Valahogy nem a direkt tanulás volt az érdekes – az órákon természetesen ránk ragadt annyi, amennyi kellett-, a jó hangulat miatt szerettünk ide járni. A tanárainkra is szívesen gondolok vissza. Klári nénitől, az iskola legendás igazgatójától (Újhelyi Istvánné) szárnyakat kaptunk, hogy meg tudjuk méretni magunkat tehetségünk szerint. Mária néni (Dr. Rácz Kálmánné) pedig humorral teli, hatékony német órákat tartott. Németiné Kati néni volt az osztályfőnökünk, akitől emberi tartást, következetességet, humánumot és rendet tanultunk, de igaz volt ez valamennyi tanárunkra, akiktől rengeteg segítséget kaptunk az élet számos területén. Azt mondhatom, a családból hozott muníción túl, a közgázban kaptam meg azt az értékrendet, ami szerint ma élek – tette hozzá Anikó.

Ha nyolcadikos diákként különösen érdekel az utazás és a gazdasági élet, valamint az idegen nyelvek világa sem áll tőled annyira távol, akkor érdemes megismerned a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum képzési kínálatát.

Jelentkezhetsz Pénzügyi- számviteli ügyintéző képzésre angol, illetve német nyelven, továbbá a Tursztikai technikus és Vállalkozási ügyviteli ügyintéző képzés magyar és angol két tanítási nyelven is téged vár. Ami annyit jelent, hogy ha szeretnéd akár két tanítási nyelvű osztályt is választhatsz!

További részletek:

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában