Hirdetés

2021.10.18. 16:13

A nélkülözhetetlen party társasjátékok

Party társasjátékra mindenkinek szüksége van: ezek azok a termékek, melyekkel feldobható a hangulat egy bulin, vagy vidámabbá tehető egy esős, őszi este a családdal. De milyet is válasszunk?

A party játékok népszerűsége

A társasjátékokat csoportosíthatjuk típus, ajánlott életkor, játékosszám és játékidő szerint is. A típusokon belül a legnépszerűbbek a party játékok, melyek elsődleges célja a szórakoztatás. Jellemzőjük, hogy oldják a feszült hangulatot, elűzik a rosszkedvet, ezenkívül számos készséget is fejlesztenek.

A változattól függően játszhatók bent a szobában, kint a szabadban. Felhasználhatók családi és baráti összejöveteleken, bulikon, csapatépítő tréningeken is.

Hogy milyen a jó party társasjáték? Legyen egyszerű a szabálya, rövid a játékideje, és persze legalább 4 játékos játszhassa egyszerre. Ezenkívül előny lehet még, ha kis helyen is elfér, és nem kell hozzá sok előkészület, csak előkapjuk, és már játszhatunk is vele.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb játékot?

Mivel számtalan jó társasjáték létezik e kategóriában, érdemes jól körülnéznünk a társasjáték boltokban. A party játékok iránt érdeklődők mindenképp látogassanak el a Compaya társasjáték szakbolt honlapjára, mert több mint 150 darab, izgalmasabbnál izgalmasabb party játék közül választhatnak. A döntést segíti, hogy az oldalon minden termékről részletes leírás olvasható. A szűrő beállításával pedig meghatározhatjuk azt is, milyen korosztálynak való játékot vagy milyen mechanizmust részesítünk előnyben.

Az is befolyásolhatja választásunkat, hogy mennyire népszerű az adott társasjáték. Ha találunk olyat, mely elnyerte Az Év társasjátéka díjat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kiváló minőségű játékról van szó. Ezt a díjat szakmai zsűri ítéli oda, minden évben kiválasztják az év családi játékát, az év gémer játékát és az év gyerekjátékát is. A Spiel des Jahres jelzéssel ellátott termékek tehát biztos fokmérői a választásunknak.

Fotó: compaya.hu

Néhány népszerű party társasjáték

A leggyakrabban a partikon, bulikon a felismerésen alapuló játékokat játsszák. Ennek oka, hogy a szabályuk gyorsan elsajátítható, és a körök rövid idő alatt lejátszhatók. A játékosok gyorsaságától, szemfülességétől és koncentrálóképességétől függ, mennyire pörgős a játék. A SET például tipikusan ide sorolandó. Ma már kapható több változatban, gyerekek számára is ideális választás.

Ajánlható még a Csak egy társasjáték, amely 2019-ben lett díjazott. A kooperatív társasjátékok közé tartozik, azaz a játékosok együttműködését célozza. Könnyen megjegyezhető a szabálya, egyszerre 6-7-en is játszhatják, játékideje is optimális: körülbelül fél óra.

Az igazán jó party társasjátékok közé tartozik még a Fedőnevek asszociációs kártyajáték, valamint a közismert Activity is, melyek szintén beszerezhetők a Compaya webáruházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában