Szponzorált tartalom

2020.11.27. 17:36

Sikeres évet zár a debreceni Krones Hungary

A vállalat számára kiemelkedően fontos, hogy aktív szerepet játsszon a város életében.

A debreceni családok jólléte fontos szempont a Krones Hungary számára

– Számomra az a legfontosabb, hogy minden alkalmazottunk örömét lelje a munkában, hiszen szinte több időt töltenek a munkahelyen, mint otthon – mondja Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezetője. A jelenlegi munkakörülményeikre vonatkozóan kiemelte, a koronavírus járvány okozta óvintézkedések miatt a csarnokokban dolgozók munkarendjét átalakították, ezzel minimalizálva az érintkezést; irodai munkatársaik pedig megfelezett létszámban, váltott munkarendben tartózkodnak a cég területén és otthonaikban. – Nagy szívfájdalmunk, hogy pont idén kellett a home office-ra berendezkednünk, hiszen jó esélyekkel indulunk „Az év irodája” címért, de természetesen a legfőbb szempont most a dolgozóink egészsége – tette hozzá Pascal.

Ügyelnek dolgozóik igényeire

– Egyedi gépeket gyártunk, a vevők személyre szabott igényeihez igazítva. Ahogy nincs két teljesen egyforma gép, úgy nincs két teljes egészében megegyező gyártási folyamat sem, így nálunk a fizikai dolgozók sem egyszerű, unalmas szalagmunkát végeznek – részletezte a cég ügyvezetője. Azt is kiemelte, hogy a vállalat kékgalléros dolgozói valódi nyolcórás munkarendben dolgoznak, hiszen a fizetett félórás pihenőidő is beletartozik a napi óraszámba. Irodai dolgozóik számára pedig biztosítják az úgynevezett „okos munkaidőt”, amely lényegében egy flexibilis munkavégzésre nyújt lehetőséget: a kritikus időintervallum délelőtt 10 és délután 3 óra közé esik, a fennmaradó óraszám pedig ledolgozható reggel 7 és este 8 között. – A jelenlegi munkakörülményeink meglehetősen rendhagyóak, hiszen a pandémia miatt munkatársaink személyes találkozásait a lehető legminimálisabbra csökkentettük, ebédlőinkben szintén szigorú rend szerint és csak kevesen tartózkodhatnak egyszerre. Zárt tereinkben, így a gyártásban és az irodaépületben, de még a parkolóinkban is bevezettük a kötelező maszkhasználatot – hangsúlyozta Pascal Männche. Hozzátette, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy kollégáik egészségesek maradjanak, a gyártási folyamatok pedig zökkenőmentesen menjenek tovább.

Figyelnek a környezetükre is

– A termelés első évéből természetesen levontuk a konzekvenciákat, beiktattunk néhány változtatást, most pedig veszünk egy nagy lendületet a felfutás utolsó fázisához – nyilatkozta a cég ügyvezetője és kiemelte, decemberben újabb toborzási kampányba kezdenek, ugyanis csapatukat közel száz fővel szeretnék bővíteni. – Egy népszerű és jól felismerhető személyt is sikerült megnyernünk a kampány arcának, a kilétét azonban egyelőre nem szeretnénk felfedni – tette hozzá sejtelmesen Pascal. Arra is kitért, dolgozóikkal részt vesznek a Debrecenmob „Közlekedj egészségesen” szeptemberben indított kihívásában, amely december 15-én zárul, sőt, a kései csatlakozás ellenére a Krones Hungary dolgozói élen járnak a versenyben. – A Debreceni Német Kulturális Fórum segítségével számos program keretein belül igyekszünk felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatosságra. Fontos megemlítenem azt is, hogy az ünnepek közeledtével még nagyobb hangsúlyt fektetünk a debreceni családok jóllétére is. Hagyományteremtő céllal csatlakoztunk a Cipősdoboz akcióhoz, így aki segíteni szeretne, rajtunk keresztül is megteheti, hiszen a Piac utca 20. alatti irodánkban várjuk a beérkező adományokat, amelyeket aztán eljuttathatunk a rászoruló gyermekek és családok részére – hívja fel az olvasók figyelmét az ügyvezető igazgató. Bezárólag hozzátette, a Krones szerves része a cívisváros életének, így a Gondoskodó város kezdeményezésből is szeretnék kivenni a részüket, eleget téve ezzel mottójuknak, mi szerint: „We do more”, vagyis „együtt többet teszünk”.

(PR cikk – Berecz Dorina)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában