szponzorált tartalom

2021.06.10. 19:54

Új élményekkel vár a Zsuzsi Erdei Vasút

Változatos programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

Fotó: Molnár Mihály

A 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút május végén újra elindult a természetjárók nagy örömére.

Makóné Fogarasi Hajnalka, a Zsuzsi Erdei Vasút ügyvezető igazgatója felidézte, a Zsuzsival nem csak a Debrecen környéki szép tájakhoz juthatunk el, hanem gazdagabbak is lehetünk egy olyan tudással, amire kirándulásaink során szert tehetünk.

– A környezettudatos nevelés alapjait már egészen kisgyermekkortól fontosnak tartjuk. Az erdeinkben rejlő természeti csodák felfedezésével a gyermekek világszemléletét kívánjuk gazdagítani, mert az ember és a környezet bonyolult kapcsolatának megértése és az ehhez szükséges tudás elsajátítása a gyermekeik jövőjének egyik legfontosabb pillére. A környezet- és a fenntarthatóság pedagógiája pedig nem csak személyiségformáló hatással bír a kicsikre és a nagyokra egyaránt, hanem segít kialakítani egy komplex érték- és cselekvési folyamatrendszert, amely középpontjában a kulturális identitás áll. Az elkövetkezendő hetekben szeretnénk megmutatni, hogyan figyeljük tudatosan a környezetünkre, mit is jelent az erdő tiszteletének fogalma, miért fontos a természet szeretete és az állatok megbecsülése – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Fotó: Molnár Mihály

Varga Edit környezeti nevelő szakirányításával egy olyan különleges világba kalauzoljuk a családokat, ahol az ökológiai szemlélet és a környezettudatos magatartás is átélhető.

Kalandokkal és felfedezésekkel „nyitjuk” a nyarat, Tartsanak velünk! Figyeljünk és vigyázzunk együtt a természet értékeire!

Június 19-20. (szombat és vasárnap): Madársuli

„Fa nélkül üres a táj és szomorúak, ha nem csiripel rajtuk sok-sok madár.” -

Imre István és madarai várják a gyerekeket a hármashegyaljai pihenőerdőbe. A madarak iránti tisztelet és szeretet életük szerves részét képezi, amely gyakorlatilag már ősidők óta a kultúránkba ivódva színesíti napjainkat. Törpi bagoly, a gyerekek nagy kedvence már készülődik, hogy megmutassa mennyit nőtt az elmúlt esztendő alatt!

Június 26. (szombat) Gyógynövény körút

Varga Edit környezeti nevelő a hármashegyaljai erdő gyógy- és fűszernövényeinek jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet. A kiérkező gyerekek kis kosárkákba gyűjthetik az erdő adta kincseket. A szervezők mézesmozdonyokkal is kedveskednek a vonaton a Zsuzsi kisvasúttal utazó gyerekeknek.

Június 26. (szombat) Szent Iván-éji szentjánosbogár túra

Varga Edit környezeti nevelő az éjszakai erdő hangjaira hívja fel a figyelmet. Zajácz György csillagász közreműködésével a hármashegyi körszín területén a szabad égbolt alatt csillaglesre várják a családokat (Vénusz, Mars kettőscsillagok).

Rendkívüli menetrend az esti Csillagles programhoz: indulás Hármashegyaljára 19.30 órakor, indulás Hármashegyaljáról 22.30 órakor

Az utasok a kiinduló állomáson a jegypénztárban vehetik át a karszalagot a jegyváltással egybekötve.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában