Sport

2012.06.25. 10:17

Ismét éremeső a debreceni vívóktól

Vívás - Egy arany, három ezüst és egy bronzérem egyetlen hétvégén...

Vívás - Egy arany, három ezüst és egy bronzérem egyetlen hétvégén...

Egy arany, két ezüst és egy bronz érem került a DHSE-PMD Vívó Klub éremgyűjteményébe a hétvégén a szlovákiai Snina-ban megrendezett Kárpát Kupán, valamint a büki Olimpici Országos Bajnokság második helyét is sikerült megszereznie a klub egyik fiatal versenyzőjének.

A klub vívói a négy nemzetet (ukrán, lengyel, szlovák és magyar) felvonultató viadalon is eredményesen szerepeltek Szlovákiában, a végső ütközetet a klub két kiemelkedő versenyzője, Serra György és Serra Solt vívta. A férfi párbajtőrözőknél ezúttal tehát megismétlődött a 2 évvel ezelőtti döntő, ahol Solt magabiztos vívással hódította el a trófeát bátyja, György elől.

A női mezőnyben sajnos nem lehetett "házi döntőt" rendezni, hiszen már az elődöntőben összetalálkozott a két debreceni induló. Zavoda Dóra visszavágott a MEFOB-on elszenvedett vereségért Mihály Katának, ám a döntőben szoros küzdelem után 15-14-es vereséget szenvedett egy ukrán vívótól.

Míg az idősebbek Szlovákiában versenyeztek, a klub fiatalabb vívói az Olimpici Országos Bajnokságon mérették meg magukat. Ezen a versenyen is eredményesen szerepelt a Klub, a serdülő lányok mezőnyében Fedor Tamara a dobogó második fokára állhatott.

A selejtezőkben mindössze egy vereséget szerzett, így a 12. helyen kiemelve léphetett pástra az egyenes kieséses szakaszban. A végső győzelemre esélyes Balogh Alexandrát 15-14-re, a szintén kiváló vívót, Molnár Petrát 15-11-re verte. A döntőben a tehetséges diósgyőri Nagy Kingát azonban már nem sikerült legyőznie, így ezüstéremmel zárta az OB-t. 

Így tehát Serra Solt aranyéremmel, Serra György, Zavoda Dóri és Fedor Tamara ezüstéremmel, Mihály Kata pedig egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb a hétvége folyamán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!