Sport

2014.01.29. 08:27

Balog Alexandra kijutott a jeruzsálemi kadét Eb-re

Debrecen - Balog Alexandra kiváltotta jegyét a hétvégi junior OB-n a kadét Eb-re.

Debrecen - Balog Alexandra kiváltotta jegyét a hétvégi junior OB-n a kadét Eb-re.A Budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthon január 25. és 26. között a Junior Női Párbajtőr Országos Bajnokságnak, ahol a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) versenyzői is részt vettek.

A legjobb 32-ig mentek

A csoportfordulókból a hajdúsági egylet mind az 5 vívója kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, ahol hárman, Balog Alexandra, Fedor Tamara és Pártos Zsófia a legjobb 32 mezőnyéig eljutott, míg Babinszki Dorottya és Sárkány Barbara számára a legjobb 64 volt a végállomás. Egy nappal később a Balog-Fedor-Pártos-Sárkány négyes képviselte a DHSE-t a csapatküzdelmeken, ahol végül az ötödik helyet sikerült elérni.

Második a ranglistán

A junior OB után a hajdúsági vívóklubnál volt ok az örömre, hiszen miután Balog Alexandra 17. helyen végzett egyéniben, így az országos kadét ranglétrán megőrizte 2. pozícióját, amellyel ott lesz a válogatottal a jeruzsálemi junior és kadét Európa-bajnokságon.

– Az egyéniben egy kicsit szenvedtem a betegségem és a nyomás miatt, de csapatban már megkönnyebbülten és jobban vívtam – értékelte teljesítményét Balog Alexandra. – Egy éve is lett volna lehetőségem kijutni az Eb-re, de ott az utolsó pillanatban megelőztek. Azonban ez az álmom idén végre teljesülhetett. Néhány hete, Pozsonyban nagyon élveztem a vívást, amelynek eredménye egy 7. hely volt, és ezzel a második pozícióba léptem előre az itthoni ranglistán. Nagyon örülök, hogy a válogatott tagjaként kint lehetek az Eb-n, és remélem, jó eredménnyel térhetek majd haza.

HBN-MAL


Végeredmény:

Egyéni: 7. Balog Alexandra, 21. Pártos Zsófia, 26. Fedor Tamara, 34. Sárkány Barbara, 56. Babinszki Dorottya

Csapat: 5. hely

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!