Sport

2014.03.05. 07:25

Kibrusztolta a továbbjutást a DVSC a Ligakupában

Debrecen - A Loki egy félidőn át ismét emberelőnyben játszott, ezúttal nem maradt el a győzelem, ami negyeddöntőt ér.

Debrecen - A Loki egy félidőn át ismét emberelőnyben játszott, ezúttal nem maradt el a győzelem, ami negyeddöntőt ér.Két nappal a felek aktuális bajnoki mérkőzése után csapott össze a Ligakupa nyolcaddöntőjében a DVSC-TEVA és a Győri ETO együttese. Ez a tény nagyban meghatározta a felek összeállítását, ráadásul mindkét csapatban akadt hiányzó sérülés és eltiltások miatt is. Az Oláh Gábor utcai visszavágó előzménye egy héttel korábbra nyúlik vissza, akkor az ETO Parkban a hazaiak hátrányból fordítva verték 2–1-re a Lokit, vagyis az áhított továbbjutáshoz mindenképpen győzniük kellett a hajdúságiaknak. Mivel a cívisvárosban napközben sok eső esett, meglehetősen csúszós, vizes talaj fogadta a futballistákat a kedd esti meccsen.

Kimaradt büntető

Viszonylagos eseménytelenségben telt el a mérkőzés eleje, de lehetőségek így is akadtak, előbb Verpecznek kellett nagyot védenie, majd a Ferenczi elől menteni igyekvő győri védő fejelt saját kapufájára.

A félidő második felében azonban a DVSC dominált, s a 43. percben emberelőnybe került, ugyanis Sidibét Had második sárgát érően buktatta a tizenhatoson belül! A büntetőt azonban a sértett a jó irányba vetődő Pogacsicsba rúgta, azaz maradt a gól nélküli állás.

A szünetben szóba került a vasárnap esti diósgyőri meccs, bíztunk benne, a lokistáknak ezúttal sikerül kihasználniuk, hogy egy játékossal többen vannak a pályán.

Kiharcolták

A folytatásban hamar megkaptuk a választ, mennyit jelent az emberelőny: Bouadla kitűnő passzát Bódi Ádám szépen lőtte a jobb sarokba. A vezetés azt jelentette, hogy már a cívisek állnak továbbjutásra, ennek ellenére nem a Győr, hanem a Debrecen támadott a gól után is, amelynek az eredménye egy okos Bouadla-találat lett.

Kissé váratlanul szépíteni tudott az ETO, Illés esett el a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Nicorec értékesítette, tehát az állás hosszabbítást ígért. Szerencsére nem így lett.

Ment előre a DVSC, űzték a támadásokat a piros mezesek és a 88. percben siker koronázta törekvéseiket, Kovács Ádám lövése egy védőn megpattanva a kapuba hullott.

Győzött tehát a Loki és összesítésben 4-3-mal bejutott a Ligakupa legjobb nyolc gárdája közé.

HBN-TN


Ligakupa nyolcaddöntő, visszavágó

DVSC-TEVA – Győr 3-1 (0-0)

Debrecen, 1500 néző. Vezette: Németh Á. (Bozó, Szalai)

DVSC: Verpecz – Karikás (Dombi 80.), Króner, Szatmári, Vadnai – Bódi, Spitzmüller, Bouadla, Ferenczi (Kovács Á. 70.) - Sidibe, Seydi (Király 92.)

Győr: Pogacsics – Wolfe, Sztanisics, Had, Dinjar – Nagy Á.(Andrics 46.) – Martinez, Kronaveter, Illés, Nikorec (Medgyes 88.) - Burgos (Nagy B. 58.)

Gól: 1-0 Bódi (49.), 2-0 Bouadla (69.), 2-1 Nicorec (11-esből, 73.), 3-1 Kovács Á. (88.)

Sárga lap: Nikorec (4.), Vadnai (21.), Sztanisics (24.), Had (31.), Nagy B. (65.), Kovács Á. (89.)

Kiállítva: Had (43.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!