Sport

2019.02.17. 15:51

DVSC: csodák márpedig vannak

Debrecen - Az újonc Zsóri Dániel "előugrott a cilinderből" és hatalmas góljával eldöntötte a Ferencváros elleni rangadót.

Debrecen - Az újonc Zsóri Dániel "előugrott a cilinderből" és hatalmas góljával eldöntötte a Ferencváros elleni rangadót.

Van az úgy, hogy az egyszeri tudósító eldönti úgy nagyjából a 80. perc táján, hogy amennyiben minden úgy marad, nagyjából mivel fogja felütni a mérkőzésről szóló tudósítást a hétfői lapban, ám a futball varázslatossága olykor felülírja minden tervét. Ezúttal egy tizennyolc esztendős fiatalember közbelépett, eléggé hatásosan. Sose legyen nagyobb bajunk ennél!

Felpörögtek

Kellemetlen kisvárdai zakó után várhatta a DVSC a Fradi elleni presztízsharcot, amelyet szombaton délután rendeztek a Nagyerdei Stadionban, szép számú nézősereg előtt. Az előjelek tehát nem voltak ideálisak a hazaiak szempontjából, és a mintegy kétezer fradista által megtámogatott vendégek sem voltak maradéktalanul boldogok egy hete, hiszen Újpesten az utolsó percekben kapott góljuknak köszönhetően egy csak egy ponttal gazdagodhattak. Mint kiderült, később Debrecenben sem hozott sok jót a finis...

Óvatosan kezdett a Loki a ragyogó kora tavaszi időben, az FTC pedig ezt megérezvén erőszakosan futballozott. A vendéglátók sok labdát elszórtak a szünet előtt, nem csoda , hogy a Fradi vonulhatott előnyből pihenőre: Lovrencsics mellé guruló labdájába Dvali tette bele a lábát becsúszva, a játékszer így a tehetetlen Nagy Sándor mellett védhetetlenül vágódott a jobb alsó sarokba.

A szünet után változott a felállás, a fővárosiak kicsit ráültek az eredményre, a Lokomotív pedig alaposan felpörgette a ritmust. A Loki jobban futballozott ellenfelénél ebben az időszakban, és helyzeteket is kialakított, amelyek azonban kimaradtak. A 83. percig kellett várni a házigazdák egyenlítésére: Bódit ütötte el Dibusz kapus a tizenhatoson belül, és a büntetőt Tőzsér Dániel félmagasan a hálóba vágta.

A meccs legvégén már mindenki a lefújást vára, kivéve Zsóri Dánielt, akit Herczeg András az utolsó tíz percre küldött be. És milyen jól tette!

Az élete első NB I-es meccsén szerepet kapó támadó Bódi átadását zseniális mozdulattal 15 méterről a hálóba küldte. Felrobbant stadion, ilyen bemutatkozásra még az érintett újonc sem számíthatott! Van ez így, hogy amikor már elveszni látszik a remény, jön egy fiatal debreceni srác, és újra elhiteti velünk, csodák márpedig vannak.

A Debrecen megnyerte tehát a rendkívül fontos és nehéz rangadót, ennek köszönhetően újra a dobogón állhat. A folytatás Pakson lesz, szombaton idegenben lép pályára a piros-fehér alakulat. A soraiban most már egy "csodatevő" ifjonccal, Zsóri Dániellel.

TN


OTP Bank Liga, 21. forduló

DVSC-Ferencváros 2–1 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 7002 néző. Vezette: Berke (Ring, Vígh-Tarsony)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 87.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi – Szécsi (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács, 63.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister – Sigér (Leandro, 66.), Haratin – Gorriaran, Lanzafame (Tokmac, 77.), Petrjak – Szignyevics

Gól: 0-1 Dvali (29.), 1-1 Tőzsér (83.), 2-1 Zsóri (93.)

Sárga lap: Haris (35.), Gorriaran (35.), Heister (81.), Kusnyír (86.), Pávkovics (89.), Haratin (90.)


[related-post post_id="4144979"]

[related-post post_id="4144884"]

[related-post post_id="4144679"]

[related-post post_id="4144542"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!