Sport

2019.04.08. 08:00

Magyar-szlovák meccsel avatták fel a tekecsarnokot

Debrecen - A negyvenéves létesítményben most először végeztek komolyabb korszerűsítést.

Debrecen - A negyvenéves létesítményben most először végeztek komolyabb korszerűsítést.

Szombat délután válogatott teke mérkőzéssel avatták fel a Rigó Dezső Tekecsarnokot – írja honlapján a Debreceni Sportcentrum. Az ünnepélyes átadón Bátor Gábor, a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára elmondta, bízik benne, hogy még többen kapnak majd kedvet a tekézéshez, és a sportág még inkább fellendül. Becsky András, a létesítményt üzemeltető Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum területén található Gyulai István Atlétikai Stadion, továbbá a héten átadott kondipark után újabb mérföldkőhöz érkeztek.

A kivitelező hat db új tekepályát épített be a csarnokba, annak valamennyi alkotórészével és tartozékával együtt. Továbbá kapcsolódó szolgáltatásként elvégezte a meglévő pályatest és pályaelemek bontását, elszállítását, az új tekepálya elemeinek helyszínre történő szállítását, összeszerelését, beüzemelését, tesztüzemét, az új pálya vezérlésével kapcsolatosan a kezelőszemélyzet oktatását. A csaknem harmincmillió forintba kerülő munkálatok pénzügyi fedezete részben a Magyar Bowling és Teke Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között létrejött támogatási szerződésből, részben pedig önkormányzati saját forrásból valósult meg.


[related-post post_id="4174844"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!