Két évtizedes Fradi-alázás

2020.04.10. 07:00

Névnapjára „kiütést” kapott a Loki egykori játékosa

Huszonegy esztendő telt el egy legendás Loki-mérkőzés óta: a piros-fehérek 1999-ben 6–1 verték a Ferencvárost a Nagyerdőn.

Fotó: Napló-archívum

A DVSC egykori futballistájával idéztük fel a sikert, Vadicska Zsolt aznap ünnepelte a névnapját, vagyis országraszóló győzelemmel tette emlékezetessé számára azt a szombati napot a Debrecen. Számára örökre emlékezetes dátum marad 1999. április tizedike.

Nem régi a seb: tavaly novemberben a Ferencváros 6–1-re legyőzte a Lokit a Nagyerdei Stadionban, egy olyan mérkőzésen, amelyben sokáig nem volt benne egy ekkora debreceni vereség.

Ezzel tulajdonképpen a zöld-fehérek visszavágtak egy ugyanilyen különbségű DVSC-győzelemért, amelyet 1999. április 10-én ünnepelhetett az Oláh Gábor utcán a 7500-as publikum, bár a nézők FTC-ért szorító részének nem lehetett túl édes a szombat délutáni kiütés.

Kijött a lépés

Vadicska Zsolt, a Loki akkori játékosa természetesen szívesen emlékszik vissza a 21 évvel ezelőtti névnapjára.

– Olyan csapat ellen játszottunk, amelyet mindenki szeretett volna megverni, és itt, Debrecenben nagy riválisnak számít – mondta a Debreceni Labdarúgó Akadémia technikai vezetője. – A sokszoros bajnok ellen mindig különleges alkalom volt pályára lépni, az pedig, hogy hatot rúgtunk neki, felemelő érzés volt – fogalmazott Vadicska.

Az akkori FTC-ben válogatott futballisták sora játszott, elég ha csak Szabics Imrét, Telek Andrást vagy Vincze Ottót említjük, utóbbit egyébként 1–0-s hazai vezetésnél, a 38. percben kiállította Bede Ferenc.

– Mindig úgy lép pályára az ember, hogy elsősorban győzelemben gondolkodik. Egy rangadón az aktuális forma dönt, mi felfokozott hangulatban, hazai pályán, telt ház előtt meccseltünk, meg akartuk mutatni nekik, hogy itthon képesek vagyunk meglepni őket.

„Kijött a lépés, jókor jöttek a gólok, s miután padlóra kerültek, már nem tudtak onnan felállni”

– emlékezett vissza a Debrecen egykori játékosa.

Vadicska elmondta, különösebb ünneplés nem volt a meccs után, és az edző, a néhai Garamvölgyi Lajos is mértéktartásra intette őket.

– Szezon közben voltunk, ezért nem engedhettünk ki. Nyilván nagyon örültünk a szurkolóinkkal együtt a rendkívüli sikernek, de utána készültünk a további fordulókra. A mester felkészített minket a mérkőzés előtt, elégedett volt, hogy megtettük, amit kért tőlünk. Azt mondta, kezeljük helyén a győzelmet, örüljünk, de jön a következő mérkőzés.

Tamás Nándor

Emlékeztető

DVSC-Epona – FTC 6–1 (2–0)

Debrecen, 7500 néző. Vezette: Bede.

DVSC: Téglási – Bodnár, Constantin (Frida), Pető – Vadicska, Dombi (Siklósi), Sándor, Böőr (Kovács N.), Szatmári – Ilea, Sabo. Edző: Garamvölgyi Lajos

Ferencváros: Udvarácz – Vámosi, Telek, Mátyus – Nyilas (Kriston), Lendvai, Szűcs (Selimi), Nagy N. Vincze – Kulcsár, Szabics (Kovács B.). Edző: Marian Vlak

Gól: Sabo 3, Ilea 2, Bodnár, illetve Nagy N.

Kiállítva: Vincze O. (38.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!