Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.17. 12:59

Ajándékok az ápoló otthonnak

<p>Kisléta - Az anyagi támogatásnak köszönhető az intézmény olyan tárgyakhoz jut hozzá, amelyek fontosak a beteg gyermekek mindennapi életében.</p>

Védnökséget vállal az EMFESZ Kft. a megyei önkormányzat kislétai ápoló-gondozó otthona felett, ahol 220 halmozottan sérült, fogyatékos gyermeket ápolnak. Tavaly más szabolcsi fogyatékos gyermekekkel együtt karácsony előtt szerveztek a fiataloknak egy budapesti kirándulást városnézéssel és külön bábszínházi előadással egybekötve.

Az idén mikuláskor a kislétai ünnepségre ellátogattak a kft. felkérésére a PirosOrr Bohócdoktorok Alapítvány színészei, nagy örömet szerezrve a kisebb-nagyobb bentlakóknak. Az EMFESZ Kft. anyagilag is támogatja az intézmény és a bentlakó gyermekek szülei által létrehozott „Nem sajnálni, tenni alarunk!” Alapítványt.

Az anyagi támogatásnak köszönhető az intézmény olyan tárgyakhoz jut hozzá, amelyek fontosak a beteg gyermekek mindennapi életében. Ilyen például az ülőmérleg, amely a fekvő és járóképtelen lakós súlyának megmérésére alkalmas.

További tárgyak, eszközök is segítik a bentlakók komfortérzetének növelését.
A gondozó otthonban december 19-én 10 órától ünnepséget rendeznek, s ennek keretében adja át az EMFESZ Kft. az ajándéktárgyakat. Az intézmény gondozottjai több hete készülnek az ünnepségre betlehemes műsorral, s hallhatják a vendégek az intézmény zenekarát is.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!