2007.12.21. 12:04
Az idei sláger, a harcsa és a süllő
<p>Nyíregyháza – Karácsony táján megnő a hal iránt a kereslet. Nagyon sok asztalon van szenteste halétel. Különösen az élő uszonyosokból fogy bőven, hisz a halpucolás egyfajta rituálé lett az ünnep előt.</p>
A tisztított, filézett finomságok iránt is nagy érdeklődés.
– Az idén jobb minőségű pontyot kínálunk, mint tavaly, hisz nem olyan zsírosak a bajuszosaink – emelte ki Radóczi János, a Szabolcs Halászati Kft. ügyvezető igazgatója. – A legtöbben a 2-3 kg nagyságúakat keresik. Érdekesség, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal jobban fogy a harcsa és a süllő is. Úgy tűnik, az emberek többet gondolnak a hasukra, és a minőségi ragadozókat részesítik előnyben. Kevesebb az igény viszont busára, pedig az egészség szempontjából ez is fontos hal.
- Dankó Mihály -