Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 06:06

Olvasónk írja-Az akaraterő a legfontosabb

<p>Nyíregyháza - Ma vagyok 55 éves, és öt éve egy januári napon, mondtam ki azt a bizonyos szót: leszokom. Igaz az első 24 óra volt borzalmas, de...de ... ott volt az akaraterőm, mely erősebb volt a borzalomnál.</p>

Szeretném elmondani a véleményemet a Szabadulás a füst fogságából című írásukról!

Sok cikket, riportot, tudományos írást olvastam, láttam, hallottam mostanában e témáról. E legutolsó írás után azt mondtam, hogy most már szólnom kell, mert kezd a valóságtól nagyon-nagyon távol kerülni a megoldás. Hisz itt már gyógyszertől, tapasztól, módszertől mindenről van szó, gépesített, beprogramozott páciensekről, csak éppen egyetlen egy dologról nincs szó, az ember gondolati akaraterejéről, melyre semmiféle gyógyszer nem fog hatni, csakis az önnön maga által kialakított, megerősített gondolati elhatározása : ez a szó: leszokom. Ennyi.

Ennyi a titok, semmi több, és nem kell gyógyszer és tapasz, ezek az akaratgyenge páciensek, akaratpótló szere csupán. Döntés kell, melyet önmaga hoz meg, mond ki, melynek valódiságáról és helyességéről, önmaga meg van győződve. Mert az, az akarat maga a gyógyszer, a terápia, az agyi stimulátor.

A kulcsszó: akaraterő. E szóval irányítja az fiziológiai lelki vagy tudati létét, és.. nem... gyújt... rá. Ez a gyógyszer mindig kéznél van, - fizetni sem kell érte - hatása nem szűnik, nem gyengül, önmagát gerjeszti..... Én ezt így állítom, mondhatom, mert van alapom rá, végigcsináltam, és leszoktam. Orvos nem látott, én tudtam, hogy a cigaretta tönkretesz előbb utóbb. Állítom, soha nem fogok rágyújtani, mert... nem... akarok - írta olvasónk. 

Kapcsolódó cikkek:

  • Szabadulás a füst fogságából
    Önnek mi segített, ha sikerült, hogyan tudott leszokni, ossza meg velünk, s olvasóinkkal tapasztalatait!

  • Halálos lépések:dohányzás,alkoholizmus,elhízás
    Az érbetegségek szűrése, a megelőzés lehetőségei címmel tartott előadást dr. Tokár Zsuzsanna, a Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpont vezetője szombaton délután Nyíregyházán.

  • Harc a dohányzás ellen
    A Dohányzás Elleni Világnapot Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) ajánlása alapján minden év november hónap harmadik csütörtökén tartják, ami „Ne gyújts rá!” Világnapként került a köztudatban és most 15.-ére esik. Olvasók mondták


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!