Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.06. 13:45

Éljük túl az EB-t!

<p>Nyíregyháza - Ezekben a napokban két aspektusból merülhet fel a labdarúgó Európa bajnokság. Sokan boldogak, mert végre kezdődik, mások szomorúan sóhajtanak: sajnos kezdődik.</p>

13:45: Nők a foci EB-ről

Megkérdeztük Papp Istvánnét, a nyíregyházi Vikár Sándor Általános Iskola igazgatóját is arról, mennyire lesz a családban rendszeres program a foci EB mérkőzéseinek a nézése.

– A férjem várja a , ez azonban engem nem zavar. Aminek ő örül, annak én is örülök, tudomásul veszem, hogy ez őt érdekli. Ha kedvem van, néha én is le szoktam ülni meccset nézni. Ha nem vagyok olyan hangulatban, akkor zenét hallgatok vagy házimunkát végzek, hiszen az mindig adódik egy háztartásban. Nem vagyok futballrajongó, nem ismerem a csapatokat, a társaság kedvéért ülök le a televízó elé, s ráhangolódom a meccsre.

Szerencsére annyira nem olyan nagy focirajongó a férjem, hogy éjjel-nappal a televízó előtt üljön, az Európa-bajnokság miatt az élet nem áll meg a számunkra. Ha van más program, amely érdekel bennünket, amely amely fontos nekünk, akkor elmegyünk arra.

Hivatalból fogja nézni a labdarúgó EB mérkőzéseit Herczku Jánosné, az újfehértói Erkel Ferenc Tagiskola testnevelője. A tanárnő 4 éve fociedzője és osztályfőnöke a 8. b-s lányoknak, akikkel most a napokban megnyerte az országos diákolimpia döntőjét labdarúgásban.

– Igyekszem majd minél több mérkőzést megtekinteni, hiszen a focizó lányok miatt muszáj képben lennem, minden bizonnyal folyamatosan erről fognak majd beszélni. Szeretem ezt a játékot, szívesen nézem a cseleket, a fantáziát, a lendületet, sajnos mindez hiányzik a magyar fociból.

A férjem ötven év felett is focizik, vagyis a családot megfertőzte a labdarúgás. Kedvenc csapatom nincs. Amelyik együttes szépen, ötletesen játszik, mindig annak szurkolok. Hallottam, s jót is nevettem rajta, hogy sok nőnek programot szerveznek, hogy ne unatkozzanak az EB idején. Szerencsére nekem nincs ilyen problémám.

13:18: Egy hónapig a labda körül forog a világ, napi két meccset nézhet, aki szereti, és napi két meccset néz az is, aki nem szereti, de akinek élete párja focidrukker. Ahol egy televízió van a lakásban, ott megindul a harc a távirányítóért, de végül mindig győz az erősebb (nem), és kezdődhet a nagy játék! Ami az egyik részről két nagyszerű csapat heroikus küzdelme, az a másik oldalon huszonkét férfi rohangálása a zöld füvön. Bárhonnan is nézzük, a következő egy hónapban ezzel kelünk, ezzel fekszünk, ezért nem árt megbarátkozni vele.

Hölgyeket kérdezünk arról, szeretik-e a focit, és arról is, hogy mit tesznek, ha nem? Ők vajon mit gondolnak, túl lehet élni a foci EB-t?

- Száraz Ancsa, M. Magyar László - -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!